Od doktora práv k zubaři: Vasil Fridrich z Ulice popsal cestu seriálem a prozradil, co má s Luďkem společného

Od doktora práv k zubaři: Vasil Fridrich z Ulice popsal cestu seriálem a prozradil, co má s Luďkem společného
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec Vasil Fridrich, z Ulice známý jako Luděk, byl hostem v pořadu TALK!, kde promluvil o rozporuplné postavě pana Voláka i o novém prostředí Komory zubních lékařů. Právě tam se ve dvacáté sezóně seriálu odehraje spousta zajímavých scén.

V Ulici začínal jako právník

Vasil Fridrich se poprvé objevil v Ulici už v roce 2013 a několikrát pak do roku 2016, ovšem ve zcela jiné roli – jako advokát řešící rozvody a další problémy vyžadující odborníka na právo.

„Rozváděl jsem třeba Vaška Svobodu nebo jsem pomáhal Rosťovi Novákovi mladšímu, když se dopustil nějakých násilností. Takže když byl potřeba právník, vždycky jsem se jednou za čas objevil,“ připomněl divákům v pořadu TALK!, jehož byl hostem, a pobaveně dodal: „Pak jsem se tam objevil zřejmě jako svůj vlastní bratr nebo dvojník, jako též vysokoškolsky vzdělaný člověk, doktor, ale ne práva. Medicíny. Jako zubař Luděk Volák.“

Jelikož sám pochází z rodiny plné zubařů, měl jistě odkud čerpat cenné znalosti. Postava Luďka je také hráčem golfu, k němuž si herec zatím cestu nenašel, ačkoli se mu jako sport líbí. Nelze nezmínit fakt, že pan Volák nikdy nebyl vysloveně kladnou postavou, právě naopak.

V jedné době ho diváci opravdu nenáviděli za to, jak ubližoval Blance (Linda Rybová). Pak se dal dohromady s Vandou, s níž utvořil jakousi komickou dvojici, a bylo mu v podstatě odpuštěno. Trochu se zklidnil, snad polepšil, přesto ho nadále můžeme vnímat jako zdatného manipulátora, jehož ale neméně schopná Vanda (Kristýna Hrušínská) úspěšně tahá za nos.

Na jméno Luďka neslyší, však má také více rolí

Vasil Fridrich je s rolí Luďka spojen už čtyři roky, přesto na tohle jméno neslyší. „Kdyby to byla jediná věc, kterou hraju, tak bych si to se sebou asi identifikoval, ale v okamžiku, kdy to není jediný herecký úkol, který mám, tak mě nenapadne se otočit.“

Na rozdíl od postavy má harmonický rodinný život, krásnou ženu a dva syny. Luďka ale omlouvá v tom smyslu, že mu často bývá nakládán nepříznivý osud, s nímž se prostě jen snaží nějak vyrovnat, kolikrát ne úplně šikovně.

Diváky určitě zajímá, co ho čeká v jubilejní dvacáté sezóně vzhledem k tomu, že situace gamblerky Vandy je díl od dílu horší a její dluhy nekontrolovatelně rostou. Jak Luděk zareaguje, až na ni všechno praskne? Vyhodí ji nemilosrdně na ulici? Nebo snad Vanda stihne otěhotnět, aby na něj měla páku? Nic z toho nám herec pochopitelně nemůže prozradit.

V té lince, kde jsem já, se objevuje nové prostředí, Komora zubních lékařů, kde jsem prezidentem. Samozřejmě tam nastupuje další osazenstvo, které je velice zajímavé. Diváci tam uvidí všemi milovanou Ivanu Andrlovou, jež hraje tajemnici, nutno uznat, že osobu, která není úplně roztomilá. Dalším lákadlem obzvláště pro dámy by mohl být Saša Rašilov, ten hraje viceprezidenta komory.

Vasil Fridrich bývá v ateliérech čtyřikrát až pětkrát za měsíc a připravuje se prostě tak, že se dobře naučí text, ideálně noc před natáčením. Není prý nic horšího, než když člověk přijde na plac a začne to kazit.

Zdroje článku: