Martin Finger opět jako alkoholik a málomluvný Vasil Fridrich v zábavné komedii na divadle

Martin Finger opět jako alkoholik a málomluvný Vasil Fridrich v zábavné komedii na divadle
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Martin Finger a Vasil Fridrich se pracovně potkávají nejen v seriálu Ulice, ale také na prknech Činoherního klubu, kde aktuálně připravují komedii Hráči od Gogola. Věří, že inscenace, v níž jeden ztvárňuje alkoholika a druhý nemluvnou postavu, bude diváky bavit.

Dvacátá sezóna Ulice bude pro oba napínavá

Vasila Fridricha a Martina Fingera znají diváci TV Nova jako Luďka a Evžena z nekonečného seriálu Ulice, kde neplatí za právě velké kamarády, ačkoli v poslední době si rozumějí o něco více než dřív. V nových epizodách jubilejní dvacáté sezóny je Evžen Šmýd zatím upozaděný, ale to se jistě změní, až jeho partnerka Blanka (Linda Rybová) naváže přátelství s kolegou Igorem Šplíchalem (Saša Rašilov), jenž by se jí podle zatím dostupných informací mohl začít i dvořit. Je evidentní, že Evžen z toho nadšený nebude.

Luděk ani netuší, jak velkou zradu si na něj chystá nepolepšitelná manželka Vanda (Kristýna Hrušínská), horko těžko skrývající závislost na hazardu a obrovské dluhy z ní vyplývající. Na Komoře zubních lékařů, kde je Luděk poměrně krátce prezidentem, Vanda na vrcholu zoufalství zfalšuje faktury.

Jak se dramatická linka vyvine dál? Odhalí Vandino tajemství bystrá tajemnice Vlasta Hanušková (Ivana Andrlová), která by za komoru i dýchala? Jak Luděk zareaguje, až na Vandu konečně všechno praskne? Diváci napjatě čekají, jak tohle dopadne. Právě Luděk s Vandou platí dlouhodobě za oblíbenou komickou dvojici, kterou bychom jistě neradi ztratili.

Jeden hraje alkoholika, druhý skoro nemluví

Ulice však není jediným místem, kde se Vasil Fridrich a Martin Finger potkávají. Spolupracují také v Činoherním klubu, kde právě zahajují novou sezónu komedií Hráči od Nikolaje Vasiljeviče Gogola. Ta má nadčasové téma, překypuje humorem a satirou. Popasovat se s rolemi nebylo pro herce vždy snadné, ale spolupráci si užívají.

„Myslím, že první musí odpovídat umělecký šéf, protože až podle toho, co neřekne, já ho doplním,“ uvedl v pořadu TV Nova Vasil Fridrich šéfa Martina Fingera, jenž se posléze chopil slova.

Vidíte, že jsme taková veselá kopa, a o to se snažíme i v inscenování Gogolových Hráčů. Především to má být komedie, ale my máme rádi, když se lidi nesmějí jenom tak bezbřeze, ale když taky dostanou, jak já tomu říkám, vždycky ťafku. Věřím, že tato inscenace splní obojí.

„To bylo tak vyčerpávající, že nemám co dodat. Jenom to, že je potěšení se setkat s tak skvělými hráči v Hráčích a působit s kolegy na pódiu Činoherního klubu, takže vlastně je to i potěšitelné pro nás na jevišti. Doufám, že to bude stejné pro lidi, kteří se přijdou podívat,“ doplnil Fridrich.

Jaké postavy vlastně herci ztělesňují a co je na nich nejvíce baví?

„Já jsem Švochněv, alkoholik,“ usmál se Finger. „To mě na něm baví.“

„Ten, kterého jsem dostal na ztvárnění v Gogolových Hráčích, se jmenuje Krugel,“ prozradil poté Fridrich. „Je to zvláštní postava, která je podivuhodná tím, že skoro nic neříká. Za celou dobu řekne asi šest vět, většinou nedávají až tak velký smysl situační, ale projevuje se velice málo verbálně. O to zajímavější je asi jeho vnitřní život.“

Zdroje článku: