Ulice: Oholte toho šviháka s knírkem a necháme si ho i v nové sezóně

Ulice: Oholte toho šviháka s knírkem a necháme si ho i v nové sezóně
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Radim Fiala byl pro mnohé diváky Ulice příjemným překvapením, když se objevil na svatbě coby Jirkův a Karlin šéf Mikeš. Všichni se tak právem ptají, jestli se pro něj najde uplatnění i po prázdninách, ve dvacáté sezóně seriálu. Je to v rukou božích, říká sám Fiala.

Na svatbu se vrací pár známých tváří

Poslední epizoda Ulice před prázdninovou přestávkou ve vysílání se soustředí na svatbu Gábiny Pumrové a Jirky Hermana, to už každý věrný fanoušek seriálu dobře ví. Výjimečnou událost vedle působivé výzdoby a štědrého pohoštění vylepší vystoupení několika nečekaných postav. Není už tajemstvím, že právě na svatbu se do seriálu vrací Tereza Jordánová, provdaná Kučerová, jejíž představitelka Patricie Pagáčová se následně objeví na začátku dvacáté sezóny.

Jiří Hána se do Ulice vrací jenom na skok.
Jiří Hána se do Ulice vrací jenom na skok. | Zdroj: TV Nova

Po delší době se diváci uvidí též s přítelem Veroniky Maléřové (Hana Holišová), sympatickým zubařem Patrikem. Herec Jiří Hána si na natáčení odskočil z oblíbeného krimi seriálu Specialisté, znát ho ale můžete také coby děsivého Viktora Hesse, součást německého gestapa ze Zlaté labutě. Ačkoli ho v Ulici běžně nevídáme a v budoucnu zřejmě ani hned tak nebudeme, čas od času se o něm Veronika zmíní, takže je vlastně stále součástí příběhu, byť upozaděnou.

Radima Fialu bychom v Ulici rádi vídali dál

Ti, kteří mají k dispozici Voyo, už jistě nějakou dobu vědí, že součástí svatby je také odhalení postavy, o které jsme dosud jen slýchali. Vlastně už o ní leccos víme, ale bývala to pro nás taková paní Columbová, věčně schovaná někde v zákulisí.

Řeč je o plukovníku Mikeši, který na kriminálce šéfuje Karle Marečkové (Markéta Stehlíková) a právě Jirkovi (Jan Holík). Má pověst nekompromisního muže činu, kterou už potvrdil např. tím, že Jirku postavil mimo službu kvůli maléru se zbraní ve škole, jíž šikanovaný Šimon ohrožoval spolužáky.

Radim Fiala a Marek Vašut
Radim Fiala a Marek Vašut | Zdroj: TV Nova

Teď se nám ovšem předvede v celé své kráse a ukáže nám, že má navíc jedinečný smysl pro humor a nadsázku. Ze všech svatebčanů si totiž společně se svými kolegy pořádně vystřelí při pokusu o únos ženicha. Svatební hostinu tak nečekaně přeruší policejní razie, která pocuchá nervy hlavně nevěstě (Aneta Krejčíková) a panu soudci, Jiřímu Hermanovi staršímu (Marek Vašut).

Pod kuklou pobaveného kriminalisty se nebude skrývat nikdo jiný než populární herec z Ordinace v růžové zahradě 2, Radim Fiala. Ne každý by v něm ale poznal šarmantního Petra Hanáka, jelikož v Ulici se objeví se šviháckým knírkem a brýlemi s výraznými obroučkami.

Ten vypadá v tom kníru legračně. Sňatkový podvodník hadr.

„Mám ráda Fialu, je to dobrá volba šéfa.“

Někteří diváci na jeho adresu trousí vtipné poznámky, kromě toho se ale určitě zajímají, zda Radim Fiala bude v Ulici po letní pauze?

„Víte, co se říká… 'inshallah', což znamená 'je to v rukou božích',“ pronesl herec, jenž byl rád, že se při natáčení svatby mohl vidět s mnoha hereckými kolegy. „Bylo to příjemné setkání, například jsem se potkal s Kryštofem Rímským, s nímž jsem spolupracoval v roce 2007 na filmu Tobruk. A po dlouhé době jsem se setkal s Markem Vašutem.“

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text