Ulice: Jiskra mezi Petrem a Magdou už přeskočila, říká Jan Dolanský

Ulice: Jiskra mezi Petrem a Magdou už přeskočila, říká Jan Dolanský
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Diváci Ulice mají konečně možnost vidět první epizody s Janem Dolanským, jenž ztvární otce dvojčat Dvořákových, kamioňáka Petra. Jestli to bude sympaťák, jak všichni věříme, nebo se z něj vyklube záporák, to se teprve ukáže. Doufáme ale, že Magda se v něm dočká pravé lásky.

Normální a férový chlap se škraloupem

V Ulici je teď jedním z hlavních témat příchod Petra Dvořáka a první scény se sympatickým hercem Janem Dolanským, na kterého už se mnozí diváci těšili. Doufají, že se řidič kamionu dá už brzy dohromady s profesorkou Magdou Procházkovou (Veronika Čermák Macková), jíž chybí v životě pravá láska. Po rozchodu s Prokopem (Ondřej Studénka) je dlouho sama, a přestože jí to údajně vyhovuje, fanoušci by ji rádi viděli po boku pořádného chlapa. Právě tím by podle nich mohl být Petr Dvořák.

Fajn herec, doufám, že se dá dohromady s Magdou, hodili by se k sobě.

„Je skvělý a oživí to, hodí se na tvrďáka kamioňáka.“

Je to fešák a ladí k fešákům ‚synům‘, tak jen doufám, že dostane roli, co bude přínosná v jeho povaze, a nevyklube se z něj zase nějaký nepříjemný hulvát, jak má Ulice tendenci psát scénáře.

V nekonečném seriálu platí, že nikdy nic není jisté, ale minimálně Jan Dolanský věří, že by jeho postava mohla být opravdu sympatická, žádný otravný záporák. V tom smyslu se alespoň vyjádřil v rozhovoru pro pořad TV Nova.

Myslím, že je to normální férový chlap. Neznám jeho minulost úplně, o tom jsme se nebavili. Evidentně tam bude mít nějaký škraloup v tom, jestli se o kluky staral podle svého nejlepšího svědomí a vědomí, ale v každém případě asi se o ně staral tak, aby je uživil. Jezdí, má práci takovou, jakou má, mizí do toho zahraničí i na delší dobu, na měsíce, a musí je doma nechávat samotné. Ale snaží se s nimi férově vycházet, chce od nich, aby byli pravdomluvní, aby se chovali jako rytíři, když to řeknu takhle nadneseně.

Ulice si nehraje na víc, než je

Většinu z nás jistě zajímá, kdy přesně mezi Magdou a Petrem přeskočí jiskra. Podle Jana Dolanského se to už v podstatě stalo, hned na začátku, když se navzájem zaznamenali.

Ono je to vlastně trošku složité, protože já jsem do Ulice naskočil až teď a, jak jsem se dozvěděl od scenáristů, tak nějakým způsobem se o panu Dvořákovi už mluvilo, protože tam jeho kluci hrají, že jo, Honza s Jiříkem Matěje a Marka, takže ti měli nějakého tatínka. Akorát tatínek nikdy nebyl, byla to taková paní Columbová… Takže já doposud nevím, jak se pan Dvořák stýkal s paní Magdou, kdy něco řešil nebo neřešil ve škole. Uvidíme, ale podle mého to je vlastně víceméně hned, jak začal chodit do školy.

Přestože v Ulici teprve začíná, už teď si to tam velmi chválí. Jedná se o seriál, jímž prošla mj. i jeho manželka Lenka Vlasáková. Před lety si zahrála Kateřinu Nekonečnou.

Tady je hrozně dobře připravený tým lidí, kteří to dělají už řadu let. Vědí přesně, co tady chtějí točit a co točí, což je někdy důležité, že si seriál nehraje na nic víc a je takový, jaký je. Všechno tu funguje, jak má, takže je to tady fajn.

Zdroje článku: