V Ulici se nic nezměnilo, říká Tereza Brodská. Petr Vacek ale nesouhlasí

V Ulici se nic nezměnilo, říká Tereza Brodská. Petr Vacek ale nesouhlasí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po návratu do Ulice se Petr Vacek a Tereza Brodská svěřili se svými prvními dojmy. Bylo to jako dojemný příchod domů, kde se za dobu jejich nepřítomnosti prakticky nic nezměnilo, tedy až na samotnou náročnost natáčení. Za starých časů a pouze s jedním štábem to bývalo fyzicky až neúnosné.

Sentiment a vůně dobrého jídla

„Je to moc hezké, nečekala jsem, že budu sentimentální a tak nostalgická, ale byla jsem,“ přiznala herečka v rozhovoru pro pořad TV Nova. „Stála jsem tady, rozhlížela jsem se a dívala jsem se do těch našich oken a vzpomínala jsem. Přece jenom to bylo šest let života a teď jsem tady čtrnáct let nebyla. Jak je člověk starší, tak se víc vrací zpět do minulosti.“

„Já vždycky otevřu dveře od toho ateliéru a dýchne na mě vůně cateringu a je to docela příjemné,“ dodává její kolega Petr Vacek, představitel Tomáše Jordána, který se evidentně těšil hlavně na jídlo. Na rozdíl od Terezy Brodské v ději Ulice ještě donedávna občas figuroval, a tak jeho návrat nemusí působit jako ohromující událost. Nepřekvapil ostatně ani jeho samotného, naopak se podle něj v jubilejní dvacáté sezóně vyloženě nabízel.

Tereza Brodská by uvítala návrat Matěje. Není sama

Jaké osudy čekají oblíbenou rodinu Jordánových, jež je s Ulicí spojována od úplných začátků v roce 2005, drží tvůrci zatím v tajnosti. Víme jen tolik, že Bára a její dcera Tereza (Patricie Pagáčová) mají mít ve dvacáté řadě vlastní příběhy, a tak se dá předpokládat, že nepůjde jen o vedlejší a krátkodobé role. Jisté je rovněž to, že při natáčení panuje na place výborná nálada.

Musím říct, že si to tady vychutnávám a užívám, těšila jsem se třeba na maskérky,

 popsala Tereza Brodská další dojmy z návratu.

S Páťou to je hrozně příjemné. Doufám, že třeba tady bude i Matěj, aspoň na chvilku.

Když se teď vracejí Bára, Tomáš, jejich dcera Tereza a dokonce i její manžel David Kučera (Matouš Ruml), chybí k úplné spokojenosti diváků právě už jen představitel Matěje, Jakub Štáfek.

Náročné natáčení v začátcích odskákali všichni zdravotně

Ačkoli někteří herci během let přišli a jiní odešli, podle Terezy Brodské se v Ulici nezměnilo vlastně nic. Petr Vacek ale během jejich společného rozhovoru vznesl námitku, že přinejmenším začátky byly hodně divoké.

Teď už je to tak zajeté, už to všichni umí, efektivně pracovat.

S tím musela paní Brodská souhlasit, protože tenkrát v roce 2005 se neúnosné množství každodenní práce podepsalo na zdraví snad každého účastníka. Dodala, že jeli jenom na jeden štáb, kdežto v současnosti už natáčejí dva štáby, někdy i tři. Dříve to zkrátka bylo extrémně náročné. Přejme jim hodně štěstí, aby se jim v nových podmínkách dařilo lépe. Ačkoli obecně je jejich návrat přijímán s nadšením, najdou se také opačné reakce.

„Nevím, co od ní očekávat, byla taková nemastná, neslaná,“ píše divačka na adresu Báry Krausové. „Tak snad se postava trochu změní. Jinak herečka je pro mě v pohodě.“

Zdroje článku: