Rozvod, podezření z nevěry i touha po dítěti: To jsou novinky u Jordánových z Ulice

Rozvod, podezření z nevěry i touha po dítěti: To jsou novinky u Jordánových z Ulice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tvůrci Ulice vyslyšeli přání fanoušků a rozhodli se přivést zpátky jednu z nejoblíbenějších rodin – Jordánovy. Jenže ne všechno je sluncem zalité a podle představ diváků. Bára a Tereza se vracejí nešťastné a zklamané životem. Jedna má za sebou rozvod, druhá k němu možná už směřuje.

Čerstvě rozvedená Bára začíná od nuly

S každým dnem blíž a blíž novým epizodám Ulice se odtajňují další podrobnosti ze života navrátilců Jordánových. Ti si získali srdce diváků už v první sezóně, když v roce 2005 seriál začínal. Tereza (Patricie Pagáčová) a Bára (Tereza Brodská) se pravidelně umisťovaly na čele žebříčků nejoblíbenějších postav. Proto mnohé fanoušky zamrzelo, když se Jordánovi jeden za druhým vytráceli ze scény. Ve dvacáté sezóně se ale téměř se všemi opět shledáme, jen to zřejmě nebude tak veselé, jak jsme doufali.

Bára i Tereza se ocitly na životních křižovatkách a v nelehkých situacích. Každá řeší vlastní trápení. Bára vystoupí na známém uličním náměstíčku plná nostalgie, ale také zklamání a hořkosti. Je čerstvě rozvedená s druhým manželem, který si za ni našel mladší a atraktivnější náhradu.

Zpackaný osobní život si vynahrazuje prací, jíž je zcela pohlcena, ale ani kariéra jí nekvete podle představ. Mladší kolegové jí šlapou na paty, a tak má chudák ženská co dělat, aby obstála, přestože dře od rána do noci. Po odchodu od manžela přitom ani nemá bydlení. Začíná toho na ni být moc, ale dcera jí bude velkou oporou. Snad Báře návrat do staré dobré Ulice pomůže znovu popadnout dech a poprat se s nepřízní osudu. To by jí přála nejen její představitelka.

Přála bych jí, aby byla znovu šťastná, aby našla práci, která ji bude bavit a ve které se bude moct realizovat. A možná bych jí ještě popřála i nějaký nový vztah.

Tak to vidíte, třeba se Bára dočká i lásky. Nebylo by vtipné, kdyby se po tom všem nakonec vrátila k prvnímu manželovi Tomáši Jordánovi (Petr Vacek)? Ten je sice podle všeho šťastně zadaný, ačkoli jeho dlouhodobá přítelkyně platí za paní Columbovou, kterou jsme dosud neviděli. Kromě toho v Ulici není jisté nikdy nic, snad jen to, že se může stát cokoli. 

David má v hlavě jenom práci, Tereza chce dítě

S krizí v manželství se potýká i Tereza, která Davida (Matouš Ruml) miluje, ale v Linci s ním šťastná není. Chybí jí přátelé i rodina, cítí se osamělá a už dlouho touží po dítěti, které jí ale kariérou zaměstnaný manžel nechce dopřát. Respektive to pro něj v danou chvíli není priorita. Samotnou Terezu bere jako samozřejmost a vůbec mu nedochází, že ona spokojená není. Navíc ho podezírá z nevěry, proto před ním v podstatě uteče do Prahy za mámou a nejlepší kamarádkou Gábinou (Aneta Krejčíková).

Terezino shledání s přáteli
Terezino shledání s přáteli | Zdroj: TV Nova

Další dobrá přítelkyně ze studií, Magda Procházková (Veronika Čermák Macková), jí vzápětí nabídne částečný úvazek na gymnáziu, což bude pro Terezu velké lákadlo. David se tak bude muset co nejdříve vzpamatovat a uvědomit si, co by u něj mělo být na prvním místě, pokud to nechce definitivně ztratit.

„Tak vy je po letech vrátíte zpět a hned manželství v ohrožení?“ stěžují si diváci.

Tak to by byla opravdu škoda, kdyby to mezi nimi skončilo. No, to je život, nic nevydrží.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • presskit Nova,
  • čtenáři