Novinky z 20. sezóny u Gábiny: Trnitá cesta k miminku a Šimonovo plnění nebezpečných výzev

Novinky z 20. sezóny u Gábiny: Trnitá cesta k miminku a Šimonovo plnění nebezpečných výzev
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po prázdninách vstoupí Jirka a Gábina do náročného životního období. Jejich vztah čeká velká zkouška – nelehká cesta za vlastním dítětem skrze komplikovaný proces náhradního mateřství. Vrásky jim přidělá nejen hledání ideální matky, ale i Šimon a jeho riskantní vylomeniny.

Nepříznivé výsledky genetických testů

V uplynulých sezónách přinesla Ulice nejedno kontroverzní a závažné téma, o kterém chtěla poučit společnost. V té dvacáté prostřednictvím příběhu Gábiny a Jirky Hermanových otevře další – v mnoha směrech komplikované náhradní mateřství. Šťastní novomanželé mají po svatbě, ale v životě jim něco chybí. Právě nyní nastává ideální čas začít to konečně pořádně řešit.

Problém je, že Gábina (Aneta Krejčíková) kvůli prodělané rakovině děložního čípku už vlastní dítě mít nemůže, a tak jediná možnost, která jí zbývá, je umělé oplodnění jejích zamražených vajíček a nalezení vhodné náhradní matky. Představa, že někdo jiný nosí jejich miminko pod srdcem, ale nebude pro ni ani pro Jirku snadná. Diváky oblíbený major Herman (Jan Holík) se navíc bude potýkat s vlastními problémy. Kvůli ne zrovna ideálním výsledkům genetických testů musí čelit nečekaným komplikacím.

Kontroverzní věc i dobrý skutek – reakce jsou různé

Je těžké vyrovnat se s tím, že by dítě měla odnosit a porodit naprosto cizí žena, o níž Gábina nic neví, proto se nejdřív začne poohlížet mezi svými známými. Poměrně záhy ji napadne ideální kandidátka, bude ale dotyčná s něčím tak náročným souhlasit?

Diváci už teď spekulují, zda by dítě nemohla odnosit Tereza (Patricie Pagáčová), která se po letech vrací do Ulice zklamaná manželstvím s Davidem (Matouš Ruml). Tereza ale sama touží po miminku, už docela dlouhou dobu, a David zaměstnaný kariérou teď potomka v plánech nemá. Skutečně by se právě Tereza, která se snaží dát si život dohromady, odhodlala k tak zásadnímu kroku?

„Náhradní mateřství je nejkontroverznější věc rozmnožovacího průmyslu, těším se, jak to Ulice pojme, ale obávám se, že ‚všechno dobře dopadne‘, takže Gábina bezvýhradně přijme dítě, které porodil někdo jiný, a náhradní matka bude nejšťastnější na světě, že udělala dobrý skutek. Za mě neetické, ale jak říkám, těším se,“ píše divačka.

Šimon riskuje u internetových výzev

Sen o rozšíření rodiny a komplikace s ním spojené bude s Gábinou a Jirkou prožívat také Šimon (Jakub Krause), který se kromě toho po prázdninách zaměří na vlastní poťouchlé zájmy. Jestli jsme si mysleli, že už trochu dospěl a zmoudřel a že přestane vyvádět blázniviny, pořádně jsme se zmýlili.

Šimon a jeho parta se zaměří na plnění internetových výzev a ty, jak známo, bývají sice vtipné a vzrušující, ale jen málokdy bez rizika. Ocitne se mladík znovu v situaci, kdy by mohlo jít o život jemu nebo jeho přátelům? Co všechno bude muset Gábina absolvovat na cestě za vytouženým miminkem a jak jí i Jirkovi znovu zasáhne do života Herman starší (Marek Vašut)? To všechno se dozvíte v nových epizodách dvacáté sezóny Ulice, která na obrazovkách startuje v pondělí 19. srpna 2024.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • presskit Nova,
  • čtenáři