Ulice: David přizná barvu. Lina z Lince mu imponuje. Možná by měl do Singapuru odletět s ní

Ulice: David přizná barvu. Lina z Lince mu imponuje. Možná by měl do Singapuru odletět s ní
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza položí Davidovi jasnou otázku, zda konzultantku z Lince miluje a chce být raději s ní. V jednu chvíli to vypadá, že on sám si není jistý, i když prohlašuje, že má rád jenom Terezu. Čím dál více se zdá, že do Singapuru odletí bez manželky.

Lina je jiná, smějí se diváci

David (Matouš Ruml) konečně přizná Tereze (Patricie Pagáčová), že ve své kolegyni z Rakouska našel zalíbení. Ovšemže manželku nepodvedl, to by prý nikdy neudělal, protože Terezu miluje. Starší konzultantka Lina mu ale imponuje a vzbuzuje v něm profesní zájem a obdiv. Otíkovi (Filip Rajmont) dokonce u piva přizná, že mezi nimi došlo k jakémusi duševnímu souznění, ale nic víc. Rozhodně se nesblížili fyzicky a David to ani v plánu nemá, chystá se přece odletět do Singapuru s Terezou, aby mohli společně napravit manželskou krizi.

Jenomže to je další problém a důvod ke kritice ze strany Terky i některých diváků. David o této roční cestě do zahraničí rozhodl sám, aniž by se jí přímo zeptal, zda tam skutečně letět chce. Bral to jako hotovou věc, tak úžasnou příležitost, že ji ani nelze odmítnout. Vůbec nevzal v úvahu možnost, že paní Kučerová by možná raději zůstala v Praze, kde se po letech zase zabydlela. Začala učit češtinu na gymnáziu, navázala znovu stará přátelství s kolegy Magdou (Veronika Čermák Macková) a Eddiem (Jiří Panzner), možná jí svítá i na nějaké to flirtování s Prokopem (Ondřej Studénka), ovšemže asi pouze v případě, že David odcestuje sám.

Mohl by to udělat? Pokud by dal kariéře i tentokrát přednost, vztah na dálku by zřejmě dlouho nevydržel a zachraňovat manželství by nemělo smysl. Ostatně, v poslední době už to na dálku vlastně bylo a ani pro jednoho z nich to za moc nestálo.

Tereza by asi radši zůstala v Praze s přáteli.
Tereza by asi radši zůstala v Praze s přáteli. | Zdroj: TV Nova

Naloženo dostává David i Tereza

„Proč to se mnou neskončíš a nezačneš si s ní?“ zeptá se Tereza upřímně Davida. Jak by se měl zachovat podle diváků Ulice? Co si fanoušci myslí o jeho přístupu k manželství, práci, kolegyni Lině a možná i o tom, jak se po letech změnil jeho charakter?

Nevěřila bych, že se David tak změní.

„Že jo? Přitom nebyl před svatbou cílevědomý. Do všeho ho tlačila ta bývalá, Alena.“

David si jde za svým, vůbec se jí nezeptal, zda by s ním chtěla odjet, a hned se rozhodl. Myslím, že by se měl s manželkou domluvit, co bude. Ať odjede s tou starou a Terka ať je s Prokopem.

„Ti, co soudí, můžete si jít zkusit dělat habilitaci sami. Samozřejmě nehájím postavu, které ani nefandím. Jen chci poukázat na to, jak velká věc to je, kterou nezvládne jen tak někdo. Já scenáristům děkuji za toto téma a dějovou linku. Někdo se s tím může opět identifikovat a případně si z toho vzít příklad jak ano či ne.“

Najdou se i tací, kteří s chutí zkritizují samotnou Terezu. Fňuká prý od chvíle, co přišla, a už se na to nedá koukat, podobně jako na její módní výstřelky. Ale znáte to, sto lidí, sto chutí.

Neskutečná žárlivka. Přišla sem jen fňukat úplně stejně jak její matka. Ta tu akorát předvádí svaly. No a co měla včera Tereza na sobě, to byl fakt děs. Ta sukně! Byla jak pradlena z 18. století! A to její Vojtí, příšerný.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři