Ulice: Vando, co teď s tebou – to je otázka, kterou si kladou nejen Luděk a Jolana

Ulice: Vando, co teď s tebou – to je otázka, kterou si kladou nejen Luděk a Jolana
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po všem, čím si Vanda prošla a nejspíš ještě projde, se diváci právem ptají, co bude s jejich oblíbenou postavou dál. Doufají, že scenáristé tentokrát přijdou s něčím rozumným, dopřejí Vandě léčení a vrátí ji zpátky do Ulice. Zvrtnout by se ale mohla řada věcí.

K závislostem se Ulice nevyjadřuje poprvé

Jen málokdo z nás si dokáže představit, co teď zažívá Vanda Voláková (Kristýna Hrušínská). Vidina snadno nabytých peněz pro ni byla příliš lákavá a počáteční štěstí ji snadno ošálilo tak, aby věřila, že jí přejí hvězdy a že nemůže prohrát. Pak už ale sázela na online kasinu stále dokola v zoufalé snaze vyhrát zpátky to, o co přišla. Ocitla se v začarovaném kruhu a nedovedla si připustit, že je gamblerka.

Její dluhy přitom narůstaly, problémů a lží přibývalo, až udělala to nejšílenější, co mohla. Zpronevěřila peníze Komory zubních lékařů, vytunelovala grant, dostala se do novin, ublížila Luďkovi (Vasil Fridrich) a celé rodině. Navíc se v podstatě pokusila o sebevraždu, ačkoli by nejspíš neměla odvahu skočit z balkonu. Přesto teď naštvaný Luděk trvá na tom, že manželka musí být na uzavřeném oddělení psychiatrické léčebny, a cpe do ní jeden prášek za druhým, takže je apatická a odevzdaná na pospas manželovi, jemuž bezmezně důvěřuje, že se o ni postará.

Jak bychom se zachovali na jejím místě, co bychom podnikli dál? Před obrazovkou se to soudí a radí snadno, všichni jistě věříme, že bychom se do podobného průšvihu nikdy nedostali, ale tohle je právě to, na co se Ulice snaží poukázat – závislost, jíž může propadnout kdokoliv. I když se to nepřijímá snadno, jedná se o součást našich každodenních životů, před níž nelze zavírat oči.

Snad se Vanda půjde léčit, ale co když bude těhotná…

Mnozí diváci tak doufají, že Vandě se konečně dostane potřebné léčby a že se poté vrátí do Ulice, aby znovu zkusila napravit vztah s Luďkem. Existuje však jen malá šance, že by jí odpustil podruhé. Zvlášť proto, že tentokrát je v bezprostředním ohrožení jeho kariéra prezidenta komory a jeho dobrá pověst. Někteří se ale domnívají, že by Vanda už teď mohla být těhotná a že ji třeba Luděk vezme na milost alespoň kvůli dítěti. Nebylo by to nejšťastnější vzhledem k tomu, kolik nyní spolykala prášků.

V lepším případě se Vanda půjde léčit, o místo na komoře asi přijde, bude si muset najít práci potom. Její mámy je mi líto, ta si moc klidu v důchodu neužije.

„To by také mohli natočit, jak je v té léčebně a jak to probíhá a tak. To by bylo velmi zajímavé.“

Myslím si, že bude těhotná a začne se léčit a Ludí se smiluje.

„No, snad půjde na léčení, ale prosím vás, vraťte nám ji potom zpátky do Ulice. Vanďouska mám ráda. Byla by škoda, kdyby skončila.“

Vanda patří v Ulici k nejoblíbenějším postavám vzhledem k tomu, jak je ztřeštěná a jak skvěle ji Kristýna Hrušínská hraje. S Luďkem byli donedávna jedním z nejopěvovanějších párů, a tak by byla skutečně velká škoda, kdyby tady jejich společná cesta seriálem měla skončit.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři