Jak odradit diváky od sledování Ulice – návratem vysmívané zápletky s Ivinou autonehodou

Jak odradit diváky od sledování Ulice – návratem vysmívané zápletky s Ivinou autonehodou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve dvacáté sezóně Ulice se vrátí do popředí bizarní autonehoda Ivy Klímové. Viktor přijde Ivu seřvat do salonu a zeptá se jí, jak může v noci spát po tom, co mu způsobila. Že on způsobil trauma jí i její dceři, to si chlapec evidentně vůbec neuvědomuje. Neskutečná šaškárna, stěžují si diváci.

Paskvil, který má k realitě daleko

Světlo světa spatřila ukázka z nových epizod Ulice, na něž se můžeme těšit od druhé poloviny srpna. Ačkoli se najdou zápletky, na které se diváci rozhodně netěší – to je právě tento případ. V ukázce se totiž objevil drzý a neomalený Viktor Bidrman (Adam Vohánka), jenž v závěru devatenácté sezóny dostal od Klímových tučné odškodné za zranění nohy utrpěné během autonehody, kdy se Iva snažila ujet před ním a jeho dvěma stejně agresivními a opilými kamarádíčky.

Přestože v celé situaci je jasnou obětí Iva (Hana Baroňová), trest a výčitky dopadají pouze na její hlavu. Viktor na ni v nových dílech nastoupí do salonu, aby jí s křikem vyčetl, že mu zničila kariéru i život. Spravedlivé by přitom bylo, kdyby tři podnapilí násilníci utrpěli postih za to, že ohrožovali bezbranné ženy (vedle Ivy také její dceru Báru). Kamery v parkovacím domě by to musely dokázat, ale logika je bohužel něco, co v této zápletce od začátku zoufale schází. Proto se není co divit, že návrat absurdního tématu ve dvacáté sezóně nikoho nepotěšil.

Popravdě, stalo se mi něco podobného, co jí. A prosím, dřív než příště začnete tenhle paskvil dávat dohromady, zjistěte si, jaký je postup a jak tyhle věci fungují. Protože to, co jste z toho udělali vy, byla neskutečná šaškárna, která měla k realitě sakra daleko!

„Taky linka, kde by se scenárista měl nad sebou hluboce zamyslet a vyhledat odbornou pomoc.“

Ten Bidrman mi hrozně leze na nervy, kdyby je neotravovali a nebyli opilí, tak se nic nestalo. A divím se, že v dnešní době tam nebyly kamery. Oni mu dají peníze, on si koupí auto a nakonec bude chtít ještě víc. Scenárista by se měl zamyslet, je to nedodělané a nedomyšlené.

„Na co měla Iva advokátku? Na nic, protože by to levou zadní vyhrála. Tohle už je přes čáru a nikoho to nebude bavit.“

Iva si s Viktorem ještě užije pořádné peklo.
Iva si s Viktorem ještě užije pořádné peklo. | Zdroj: TV Nova

Sezóna s příjemnějšími tématy se asi nekoná

Ano, nevěrohodně vyšetřovaná autonehoda a vůbec celá tato zápletka s ufňukanou, naivní a neprůbojnou Ivou je zkrátka od první chvíle přitažená za vlasy a plná nesrovnalostí. Než aby to způsobilo žádoucí vzrušení, mnohé fanoušky Ulice to od dalšího koukání na nové epizody spíše odrazuje.

Jestli se bude nadále řešit autonehoda Ivy, tak to odradí další diváky. Už to nemá žádnou úroveň.

„Trochu jsem doufala, že s příchodem staronového režiséra se změní dění v Ulici, ale asi ne.“

Divačka zde naráží na návrat Ondřeje Kepky, jenž Ulici zahajoval s Dušanem Kleinem. Tenkrát, za těch starých časů, býval seriál podle mnohých lepší a více pohodový, kdežto nyní se v něm řeší jen samé negativní záležitosti. Diváci chovali křehkou naději, že dvacátá sezóna bude v tomto směru jiná, pozitivní a radostná. Ale to víte, bez pořádných dramat by to zřejmě byla nuda.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři