Ulice: Zápletka s autonehodou takhle skončit neměla. Viktor se určitě vrátí pro další peníze

Ulice: Zápletka s autonehodou takhle skončit neměla. Viktor se určitě vrátí pro další peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Uzavřít případ tak, že oběť zaplatí a násilník se směje v luxusním bouráku, to opravdu není něco, co by se scenáristům Ulice povedlo a s čím by se diváci dokázali smířit. Spravedlnost v tomto případě dostala pořádně na frak. Ale třeba se k této kauze ve dvacáté sezóně ještě vrátíme.

Autonehoda Klímových rovná se selhání scenáristů

Autonehoda, k níž došlo v jarních dílech devatenácté sezóny, na dlouho a výrazně ovlivnila životy celé rodiny, ale také názory diváků na všechny Klímovy. Způsob, jak se vlastně odehrála a jak byla následně vyšetřována, vyvolal vlnu námitek a posměch ze strany fanoušků seriálu, jimž se zdál postup scenáristů naprosto bizarní.

Předně, trojice opilých mladíků obtěžovala Ivu a Báru Klímovy. Ve snaze před nimi utéct šlápla Iva (Hana Baroňová) na plyn ve chvíli, kde se jí opilý agresor Viktor (Adam Vohánka) sápal na kapotu. Srazila ho a zranila.

Jeden by čekal, že policie prověří záznamy z kamer a provede dechové zkoušky mladíků. Nezdálo se však, že by vyšetřovala něco jiného než pošramocenou pověst Ivy Klímové, a to tak, že chodila od domu k domu a vyptávala se kolegů a známých na její údajné agresivní chování.

Už to budilo u diváků rozpaky a nepochopení, stejně jako nepříliš uspokojivý postup právničky Elen Mrázové (Eva Elsnerová), jež sice doporučila Ivě konkrétní řešení, ale přesto byla podle některých málo důrazná a snaživá.

Když se pak Iva rozhodla jít proti jejím radám a zaplatit Viktorovi tučné odškodné, smála se jí snad už úplně celá republika. Vrcholem všeho bylo, že po zaplacení peněz násilníkovi se tento ukázal na uličním náměstíčku v drahém bouráku, aby zmatené Ivě poděkoval za příspěvek.

Spravedlnosti nebylo učiněno zadost

Tím to vlastně skončilo. Takhle tvůrci uzavřeli jednu z nejabsurdnějších zápletek devatenácté sezóny a pochopitelně se dočkali velké kritiky. Jak k tomu přijdeme, aby seriál poskytoval návod agresorům, jak uniknout spravedlnosti? Opravdu to scenáristé nechají takhle a už se k tématu nevrátí?

Nebo můžeme počítat s tím, že se Viktor ve dvacáté sezóně objeví znovu s prosbou o další peníze a údajnými zdravotními komplikacemi? Dostane Iva konečně rozum a začne se bránit? Mnozí diváci by to nejspíš ocenili, jiní doufají, že „trapnou kauzu“ už nikdo znovu neotevře.

Ať se odstěhují a bude vyřešeno, vraťte tam Bedřicha a bude se zase na co dívat.

Viktor si přišel na své. Bude chtít víc?
Viktor si přišel na své. Bude chtít víc? | Zdroj: TV Nova

„Opravdu to bylo dost trapné. Klímovi se chovají jako nesvéprávní a ta jejich advokátka se taky moc nepředvedla,“ píše divačka, která si myslí, že to takhle určitě neskončí. Mladík bude jistě chtít vytáhnout z rodiny další peníze.

„To bylo tak trapné a ubohé, až zůstával rozum stát,“ souhlasí další.

„Tato rodinka je bohužel (kromě Míši) zbytečná dějová linka a vůbec mě nebaví.“

Hodně trapné, toto se fakt nepovedlo. Scenáristé totálně selhali.

Otázkou je, zda své selhání v budoucnu napraví, anebo všichni zkusíme předstírat, že k autonehodě nikdy nedošlo. Z toho, co naznačil Vítkův představitel Filip Čapka, vyplývá, že manžele Klímovy čeká v nových dílech velký střet. O co se asi bude jednat?

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • čtenáři