Být v Ulici je pro Ivanu Andrlovou čest. Prošla tudy řada hereckých kolegů, na které vzpomíná

Být v Ulici je pro Ivanu Andrlovou čest. Prošla tudy řada hereckých kolegů, na které vzpomíná
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, jaké je stát se součástí nekonečného seriálu a vyrovnávat se v něm i s nelehkými situacemi, se během rozhovoru pro TV Nova rozpovídala oblíbená herečka Ivana Andrlová. Ulicí prošlo mnoho jejích kolegů, z nichž někteří už bohužel nejsou mezi námi.

Hanušková působí na komoře od jejího vzniku

Oslava k zahájení dvacáté sezóny Ulice byla pro herečku Ivanu Andrlovou zároveň oslavou její první sezóny v seriálu. Nastoupila koncem letních prázdnin 2024 a je jednou z nových hereckých posil, které mají Ulici pěkně okořenit.

Vlasta Hanušková, tajemnice Komory zubních lékařů, se už teď vybarvuje jako přísná osoba mající ráda nad vším přehled a kontrolu. Je náročná na ostatní i na sebe. Ráda peče a pro kolegy pravidelně pořádá společné snídaně, příliš vřelé konverzace si s ní ale neužijete.

Hanušková sice pro komoru doslova dýchá, na každého kolem sebe však něco ví a každého má důvod kvůli něčemu kritizovat, nejlépe za jeho zády během pomlouvání u kafíčka s účetní Strouhovou (Zuzana Páleníková). S tou má pravděpodobně nejpřátelštější vztah. Luděk ji respektuje jako zkušenou dámu, která na komoře ví o všem, a Vanda se s ní snaží udržovat křehké příměří, aby od ní měla pokoj.

Zadlužená Vanda provede něco příšerného

Právě Vanda si to v nejnovějších epizodách u Vlastičky pravděpodobně zavaří. Kvůli dluhům z hazardu zfalšuje faktury, a jakmile je v ohrožení pověst firmy, Hanušková se mění v odhodlaného obránce, který půjde i přes mrtvoly, aby neutrpěla její milovaná komora.

„Moc bych se nedivila, kdyby právě kvůli ní se to všechno dozvěděl Ludí,“ píše divačka.

Výborně zahraná postava Vandy. A to, co provede, mne už dříve napadlo. Velice dobře ukazujete v Ulici, kam až vše může zajít, a někdy to v reálu tak opravdu je. Proto také Ulici sledujeme už dvacet let, protože přináší příběhy ze života.

Ovšem ne každý divák to vidí stejně, někteří scenáristy kritizují za to, že přinášejí jen negativní věci a že Ulice dávno není pohodovým seriálem, u něhož se člověk odreagoval.

Chudák Vanda, k tomuhle už se scénář vážně vracet nemusel. Byla tak super, když se vrátila, bavila mě. Teď ji zas Luděk vykopne.

Být v Ulici je čest

Hraní emočně vypjatých scén pochopitelně není pro herce snadné. O tom, jakým způsobem se s tím vypořádává, promluvila Ivana Andrlová v pořadu TV Nova.

Samozřejmě že člověk o tom, pokud se ho to osobně nedotýká nebo to nikdy nezažil, si musí třeba něco přečíst, aby o té problematice něco věděl. Jinak my se s takovými věcmi musíme umět vyrovnat, protože kdybychom to neuměli, museli bychom se zbláznit.

Ivanu Andrlovou si diváci pamatují hlavně jako princeznu z pohádek. Zahrála si rovněž v oblíbených seriálech, např. v Sanitce, Ordinaci v růžové zahradě nebo v Jedné rodině. Jak se jí líbí být nyní součástí Ulice?

Je to pro mě seriálová novinka, já jsem tady opravdu poprvé. Nikdy jsem Ulicí neprošla, jak se to někdy stává, že člověk nepozorován projde. To není můj případ. Je to vlastně strašně hezké, protože když si člověk uvědomí, kolik kolegů, kteří už někdy ani nejsou mezi námi, tudy prošlo, je to veliká čest.

Zdroje článku: