Nahlédněte do zákulisí natáčení prvních epizod 20. sezóny Ulice. Herečky bojovaly s aprílovým počasím

Nahlédněte do zákulisí natáčení prvních epizod 20. sezóny Ulice. Herečky bojovaly s aprílovým počasím
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Epizody nové sezóny Ulice startují tradičně ještě během letních prázdnin a v nějakých atraktivních exteriérech. Ani začátek dvacáté sezóny nebude výjimkou, tvůrci nás v něm vezmou kousek od Prahy, ke Kostelci nad Černými lesy, přesněji do Pyskočel, kde už v dubnu padla první klapka.

Výlet do krásných exteriérů s Terezou a Bárou

Diváci, jimž během přestávky ve vysílání jejich oblíbený seriál scházel, jistě ocení, že si už v pondělí 19. srpna 2024 mohou společně s prvním novým dílem Ulice vychutnat také přetrvávající letní pohodu. Vzpomeňme na loňskou Lumírovu (Václav Svoboda) pánskou jízdu, kdy ve společnosti zetě Pavla (Jan Řezníček), kamaráda Mária (Jiří Kniha) a synka Lexíka (Filip Hornyak) vyrazil na chatu v krásné přírodě, aby všem dopřál trochu ryze chlapské zábavy. Večírek jim ale narušila nezvaná Vilma (Jaroslava Obermaierová), která se nečekaně projevila jako královna párty.

Také premiérové díly dvacáté sezóny slibují letní atmosféru, přírodu a humorné momenty, ba i zapojení dvou oblíbených postav z minulosti. Diváci se už nějakou dobu mohou radovat ze zjištění, že Ulici po letech zpestří holky Jordánovy. Právě jejich stmelovacímu výletu budou věnovány první scény.

Pokaždé, když dostanu od scenáristů zadání, jak by měla nová exteriérová lokalita vypadat, je to docela velká výzva i oříšek. Jejich představy jsou někdy natolik specifické, že si prostě musíme sednout a domluvit se na kompromisu.

„Už jen proto, že se srpnové díly natáčí začátkem dubna, aby se stihly včas vyrobit. Pro mě to mimo jiné znamená najít takzvaně věčně zelené lokality. Navíc by divák neměl poznat, že v době natáčení je jaro,“ přiblížil lokační produkční Viktor Snížek, jenž tentokrát musel zapátrat po dokonalé wellness chatě, na kterou zamíří Bára (Tereza Brodská) a její dcera Tereza (Patricie Pagáčová) na společnou dovolenou.

Nakonec vyhrála chata s ohromnými okny a průhledy do svěží zeleně, jejíž součástí je sauna a venkovní posezení s grilem, zkrátka místo lákající k relaxaci, jež vyvolalo nadšení jak u štábu, tak u samotných hereček.

Situaci často komplikuje nepřízeň počasí

Ulice je denní seriál, jedinečný v tom, že se jednotlivé děje odehrávají v reálném čase, který odpovídá době vysílání. Epizody lze na obrazovkách TV Nova sledovat každý všední podvečer, včetně svátků. To pro tvůrce znamená řadu komplikací, zejména s nepřejícím počasím.

Natáčecí plán vydáváme zhruba měsíc před natáčením, takže opravdu netušíme, jaké počasí bude. Někdy proto musí dojít těsně před natáčením ke změnám, jako třeba nyní. Původně jsme měli začít točit uvnitř chaty a teprve druhý den se přestěhovat ven.

„Nakonec jsme museli tyto natáčecí dny na poslední chvíli prohodit právě kvůli změně počasí,“ prozradila vedoucí produkce Barbora Chaloupecká.

Štáb tak musel čelit vpravdě aprílovému počasí, kdy celý den pršelo a teploty nepříjemně klesaly. Všichni se vyzbrojili v podstatě zimním oblečením, ovšem až na chudinky herečky, které musely trpět v letních kostýmech a tvářit se, že je vše sluncem zalité.

Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text