TOP sedmička filmů s drsnou kráskou Angelinou Jolie, které musíte vidět

TOP sedmička filmů s drsnou kráskou Angelinou Jolie, které musíte vidět
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Angelina Jolie, která je známá nejen pro své herectví, ale i pro svou humanitární činnost, se stala jednou z nejpopulárnějších a nejlépe placených hollywoodských hereček. I přesto, že si poslední roky kazí image praním špinavého prádla z rodinného života, jako herečka si zaslouží připomenutí.

Předvedla se také jako dramatická herečka a jako taková si vybudovala respekt. Máme ji ale nejraději jako akční hrdinku. S přirozeností, která se hodí k tomuto konkrétnímu žánru, to Jolie zkrátka jako drsňačce sluší. A její akčňáky jsou dokonale nadčasové. Navíc je také vzorem polepšené dívky, která sice v mládí udělala občas nějakou špatnou volbu, ale dokázala převzít vládu nad svým osudem.

60 sekund (2000)

Režie: Dominic Sena

Navzdory protichůdným recenzím měl film v kinech úspěch. Během následujících let dokonce získal i něco jako kultovní pokračování. Tento trochu ošizený remake kultovní klasiky z roku 1974 sleduje vysloužilého mistra zloděje aut v podání Nicolase Cage, který se musí vrátit do branže a ukrást padesát aut se svou partou, aby zachránil život svému bratrovi.

Film není v žádném případě bezchybným. Divákům však stále poskytuje spoustu poutavých akčních sekvencí (automobilových honiček). Jolie hraje v tomto zábavném akčním filmu Swaye, mechaničku, řidičku a také milenku hlavního hrdiny. Přestože je její role vedlejší, Jolie si pro sebe dokáže ukrást pozornost v každé scéně, ať už kvůli trochu nervóznímu vzhledu, nebo odvážnému postoji její postavy.

Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Režie: Simon West

Film Simona Westa ukazuje postavu Angeliny Jolie závodící s časem o to, aby získala mocné starověké artefakty. Tentokrát už je to hlavní role.

Lara Croft: Tomb Raider zanechala trvalý kulturní otisk a rychle se stala jedním z nejoblíbenějších filmů s Angelinou Jolie. I když není bez chyb, zůstává Tomb Raider nezapomenutelným filmem. To je celkem pochopitelné, zvláště když vezmeme v úvahu dopad filmu na popkulturu. Tento velký komerční úspěch diváky plně ponořil do akce i příběhu a těžil z působivých kaskadérských kousků, které předvedla i samotná Jolie. Právě tímto filmem se Angelina stala jednou z nejikoničtějších akčních hrdinek.

 

Lara Croft – Tomb Raider: Kolébka života (2003)

Režie: Jan de Bont

Tentokrát se Lara Croft vydává na výpravu za záchranou bájné Pandořiny skříňky, a to dříve, než ji najde zlý vědec. Aby zvýšila šance na úspěch, naverbuje bývalého mariňáka, který se stal žoldákem (Gerard Butler).

Toto pokračování hrdinky z počítačových her diváky sice trochu zklamalo, ale i tak jde o jednu z jejich nejnezapomenutelnějších rolí. Obdivuhodné jsou i kaskadérské kousky a kulturní dopad na přítomnost ženských hrdinek v dobrodružných filmech.

Pan a paní Smithovi (2005)

Režie: Doug Liman

Pan a paní Smithovi, snímek režírovaný Dougem Limanem, je snad nejoblíbenějším akčním filmem s Jolie, tedy kromě série Tomb Raider. Je to i kvůli další hvězdě Bradu Pittovi a legendě, která provázela natáčení, kdy zadaný Pitt pustil k vodě slušňačku Aniston a ztratil hlavu pro divošku Jolie. Roli v tom údajně hrála i touha Pitta mít potomky, což Aniston kvůli kariéře oddalovala.

Děj filmu se soustředí na manžele, kteří se snaží udržet své manželství naživu, dokud si oba neuvědomí, že tajně pracují jako nájemní vrazi a že jejich úkoly vyžadují, aby se navzájem eliminovali. Jolie i zde vynikla v předvádění kaskadérských kousků.

Wanted (2008)

Režie: Timur Bekmambetov

Wanted Timura Bekmambetova je také výjimečný akční film Angeliny Jolie, který obsahuje spoustu stylových akčních sekvencí a neuvěřitelnou chemii mezi hvězdou a Jamesem McAvoyem.

Jolie věrohodně hraje zručnou a záhadnou vražedkyni, která pracuje pro tajnou společnost. Díky kombinaci krásy a rozumu jí tato postava umožnila předvést svou neuvěřitelnou tělesnost. Ze všech těchto důvodů zůstává Wanted poutavým filmem se strhujícím použitím zpomalených záběrů, přesvědčivým scénářem a s dobře napsaným vývojem postav.

Saltová (2010)

Režie: Phillip Noyce

Tento politický thriller se točí kolem agentky CIA, která se vydá na cestu poté, co ji přeběhlík obviní z toho, že je špiónkou, která má zavraždit ruského prezidenta během jeho návštěvy v USA. Její loajalita je vystavena zkoušce, když se uchýlí ke svým schopnostem, aby zůstala naživu.

Ačkoli to není zrovna mistrovské dílo akčního filmu, film je skutečně pohlcujícím a poutavým snímkem Angeliny Jolie, která vytváří složitou ženskou postavu a děj plným zvratů.

Kdo mi jde po krku (2021)

Režie: Taylor Sheridan

Film se odehrává v divočině Montany a spojuje psychologický thriller s akcí. Místní hasička Hannah se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Společně musí prchat neprostupným lesem, kde na ně číhají dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár a Hannah musí využít své instinkty, aby sebe a chlapce zachránila.

Zdroje článku: