Tom Cruise ji ve filmu Válka světů nosil v náručí, dnes je Dakotě Fanning 30 let, ustála hvězdnou kariéru a touží po dítěti

Tom Cruise ji ve filmu Válka světů nosil v náručí, dnes je Dakotě Fanning 30 let, ustála hvězdnou kariéru a touží po dítěti
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak říká, je jen jediná věc na světě, kvůli které by pověsila herectví na hřebík. Mateřství má pro ni větší cenu než další herecké příležitosti, které ji naplňují, ale nemá v plánu se ochudit o roli matky v reálném životě.

Na rozdíl od jiných dětských hvězd, kterým sláva trochu popletla hlavu, Dakota je stále hodná holka, co během pandemie načítala dětem Harryho Pottera a žije skoro normální život mladé a úspěšné ženy. Na červeném koberci je už jako doma, vždyť po něm chodí už od dob, co měla roztomilé copánky a mléčné zuby.

Vůbec jako první dětská hvězda si odnášela Cenu Sdružení filmových a televizních herců, po které prahnou slavní herci. Mezi posledními oceněnými je Jennifer Aniston.

Své první kroky před kamerou si zkusila ve známých seriálech, většinou v epizodních rolích. Zahrála si v Pohotovosti, v Kriminálce Las Vegas a v Ally McBealové.

Teprve filmy jí přinesly velkou popularitu. V šesti letech se přihlásila do konkursu na film Jmenuji se Sam a vyhrála jej. Za nemocnou dceru Seana Penna si odnesla řadu prestižních cen, z nichž jí jednu předával i Orlando Bloom. Ani nedosáhla na mikrofon, což celé publikum pobavilo.

Potom už šla její kariéra jako „po másle“. V seriálu Uneseni (2002) už se o ní mluvilo jako o velkém hereckém talentu a její úspěch nebyl připisovan náhodě.

Být herečkou je obrovskou součástí mé identity. Vlastně nevím, kdo bych bez toho byla,

poznamenala, i když dodala:

Ale také mám touhu nastavit svůj život a kariéru tak, abych měla vždy na výběr. Mít děti je pro mě pravděpodobně důležitější než cokoliv jiného, ​​dokonce i být herečkou.

Už 1. září si Dakotu připomeneme na Prima COOL ve filmu Válka světů s hvězdným Tomem Cruisem.

Pro Spielberga šlo už o třetí film řešící mimozemský kontakt. Na popularitu mírumilovných snímků E.T. Mimozemšťan nebo Blízká setkání třetího druhu však nedosáhl. Možná měl i nadále pokračovat v méně dramatických snímcích. Je známo, že i E.T. měl být původně spíš hororový. Tenkrát však Spielberg ještě odolal.  

K natáčení tohoto snímku patří i pár zajímavostí. Spielberg lákal kompars do filmu na nabídku, že si mohou zadarmo vyfotit Toma Cruise, a se svou hlavní hvězdou laškoval tak, že při natáčení ve vodě si Cruise mohl poslechnout hudbu z filmu Čelisti.

Zdroje článku: