Temná minisérie z britské kuchyně s názvem Sestra nabízí lásku, vinu a nevyhnutelný trest

Temná minisérie z britské kuchyně s názvem Sestra nabízí lásku, vinu a nevyhnutelný trest
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od 26. října se na VOYO objeví čtyřdílný britský seriál Sestra, který divákům nabídne napínavou podívanou ve stylu psychologického thrilleru. Fanoušci žánru už vědí, že Britové temnotu umí zachytit stejně dobře jako kousavý humor, a tak je tato novinka příjemným zpestřením třeba pro víkendové večery.

Seriál inspirovaný knihou Burial od Neila Crosse přináší příběh, v němž minulost není nikdy zapomenuta. Vrací se nečekaně, v okamžiku, kdy si hlavní hrdina myslí, že má po bouřlivém období konečně v životě řád a chce si poklidný život užít, jenže…

Hlavním hrdinou seriálu je Nathan Redman (Russell Tovey), na první pohled obyčejný muž, který vede poklidný život. Třicátník Nathan si vybudoval stabilní existenci – je ženatý, spokojený a dělá vše pro to, aby své démony z minulosti držel stranou. Jednoho deštivého večera, kdy se u jeho dveří objeví dávný známý Bob (Bertie Carvel), se však jeho pečlivě vybudovaný život začne hroutit. Bob přichází se šokující zprávou – v lese, kde má brzy začít nová výstavba, se objeví minulost, kterou se Nathan dlouho snažil vytěsnit.

Před lety Nathan zažil peklo. Cesta ze silvestrovské party skončila tragicky pro jednu mladou dívku. Nathana, který se k její smrti nachomýtl, trápí výčitky svědomí. Roky se snažil hrůzostrašnou událost vytěsnit z hlavy. A po letech se mu to opravdu povedlo. Bude se ženit.

Jenomže v ten nejméně vhodný čas se objeví někdo, kdo mu událost připomene. A to nejhorší je, že Nathanova vyvolená je sestrou oné mrtvé dívky.

Děj seriálu zkoumá nejen tajemství, ale i vnitřní boj hlavního hrdiny a otázku viny. Navenek se Nathan snaží udržet obraz milujícího manžela, ale pod povrchem se skrývá pocit, že jeho život je postaven na lži, kterou skrývá nejen před svými blízkými, ale i před sebou samým.

Klasická krimi má občas nutkání se lehce přiblížit k duchařině a seriál si od diváka žádá plnou pozornost, protože trošku skáče v čase. Herecké obsazení je velice dobré.

Příběh zkoumá hranice lidského svědomí a vyvolává otázky, jak daleko je člověk schopen zajít, aby skryl své temné tajemství. Vina, strach a nejistota ženou hlavního hrdinu k sérii rozhodnutí, která budou mít katastrofální důsledky.

Seriál byl natáčen na různých místech ve Velké Británii, přičemž zvláštní pozornost byla věnována výběru lokací, které odrážejí temné a napínavé prvky příběhu. Děj a postavy byly navrženy tak, aby diváci neustále přemýšleli o tom, co se stalo a o skrytých motivech, což vytváří napětí a nečekané zvraty v příběhu.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text