Středeční Prostřeno: Dnes se to pere, co převažuje? Taktika soutěžících nebo pohled diváků?
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciJedním z největších kritiků byl dnes Zdeněk. Ten sice ještě nenašel odvahu odejít bydlet od rodičů, ale je přesvědčený, že už o životě má přehled. Určitě v domě, kde bydlí s matkou, každý den vyvařuje a není nic, co by nezvládl. Asi nebude úplně objektivní v hodnocení soupeřů. Výhra by se mu hodila. Byl by to alespoň malý důkaz, že nežije zbytečně.
Ladislav žije s manželkou a dvěma dětmi. To jeho konkurenty trochu zaskočilo. Menu si zvolil tak, aby to pro něj byla výzva. Asi nemá moc přehled o tom, co se děje v Prostřeno.
Jako předkrm se podával čočkový salát s domácím pita chlebem. Hosté to však moc neocenili. Moderní gastronomie není nic pro ně. Někdy radost z vaření nestačí.
Kuřecí vývar vypadal opravdu dobře. Ne každý ale pochopí mužský způsob servírování ve stylu-přidej si co chceš. Úterní Karel přípravu ocenil a vývar hodnotil dobře. Ocenil i nudle a zeleninu bokem. Na pondělního Zdeňka však bylo jídlo moc moderní. Jeho maminka mu asi polévku podává jinak.
Podle jednoho z hostů bylo naprosto nevhodné, aby se k svíčkové servírovalo nějaké jiné víno, než kterým se připíjelo na začátku hostiny. Párování vína a jídla sice dnes tvoří výrazný pilíř gastronomie, ale někdo si to prostě zapomněl nastudovat! Možná by to jistil soudek piva ve sklepě. Ve finále bylo podle hostů u svíčkové málo omáčky, byla připravená moc moderně. Zdeněk označil maso za moc tuhé.
Čokoládový fondán sice všichni hodnotili u stolu dobře, ale Láďovi to nijak k hodnocení nepomohlo. Vyvařil si 29 bodů.
A co na to diváci
Diváci odhadli Ladislava jako taktika a úspěch mu nepřejí. Diváci mu často nabízeli jen jeden bod. Našlo se ovšem i pár sledujících, kteří mu fandili za moderní pojetí pokrmů, které uvedl. K všeobecné oblibě mu chyběla pokora, zažité kuchařské postupy a patřičná dávka herectví.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- iprima,
- autorský článek