Jedna rodina: Medard to s Terezou nevzdává a Karel vzal přípravu svatby na sebe. Došlo i na rituál s mrtvým kuřetem

Jedna rodina: Medard to s Terezou nevzdává a Karel vzal přípravu svatby na sebe. Došlo i na rituál s mrtvým kuřetem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Klára přestala být posedlá koncem světa a zaměřila se na svatbu. Musí být velkolepá a nezapomenutelná. Karla začínají její velké plány trochu děsit. Filip a Norika se nějak nemohou naladit na stejnou notu ani ohledně porodu.

Kde se bude rodit

Norika absolvovala prohlídku u Mraka a ten jí položil nečekanou otázku. Bude rodit v Česku, nebo v Americe? To zaskočilo nejen ji, ale i Filipa, protože o takové možnosti zatím vůbec nemluvili.

A téma se samozřejmě řeší i v hospodě. Filip zjišťuje, že dítě s americkým občanstvím by mohlo být výhodou. Mnohem snadněji by získala občanství i Norika, on i jejich syn. Mohla by to být taková malá pojistka, kdyby se něco v Evropě dělo.

Norika ale porodu v Americe nakloněná není. Jednak je to drahé, jednak se už rozhodla, že chce u porodu Mraka. Ten jí sice řekl, že na klinice se nerodí, ale mohl by jí porod domluvit jinde a být u ní. A to se jí líbí a cítí jistotu.

Svatba století

Karel pochopil, že musí nějakým způsobem do svatby zasáhnout, jinak ji bude splácet ještě v důchodu. Při první příležitosti tak vzal břímě příprav na sebe a Klára se má věnovat jen svým šatům. Byla by totiž schopná mu najít i svědka, protože Galán, kterého si zvolil, se jí nelíbí. Tedy nejvíce jí vadí, že by byla na svatbě i Petra.

Aby si věc zjednodušil, rozhodl se oslovit svatební koordinátorku a vzal ji do školní jurty, kde svatbu chce mít. Jenže se zapomněl zmínit, že to bude česká svatba, s výzdobou od studentů školy a s jídlem ze školní jídelny.

Koordinátorka strávila dva večery studiem mongolských tradic, aby potom přišla a oslnila Karla návrhem na tradiční mongolskou svatbu. Čas svatby má určit rituálně zabité kuře a podle toho, jaká bude mít játra, se v obřadu bude pokračovat, nebo nebude. To už byl Karel ve střehu. Zřejmě si nedokázal představit, že by svatbu kvůli kuřeti musel odkládat. Odmítl i tradiční mongolský svatební oděv a výzdobu. Když neocenil ani jídlo z proslulé mongolské restaurace, bylo jasné, že spolupráce s koordinátorkou asi nebyla nejlepší nápad.

Uražená žena při pomyšlení na svatební hostinu ze školní jídelny sama pochopila, že nemá co organizovat. Za přípravu si ovšem rozhodně naúčtuje odpovídající odměnu.

Medard stále zkouší, co zabere

Medard už konečně pochopil, že by mohl Terezu balit tradičně, a poslal jí kytku pro zamilované. Také ji úspěšně pozval k sobě domů, ale prezervativy s pomerančovou vůní zůstaly v krabičce. I malý krůček k srdci Terezy se ovšem počítá. I ona už na hru přistoupila. Pokud se něco nepokazí, země se brzy zachvěje.

Zdroje článku: