Ulice: Jiří Štrébl by v životě Miloše uvítal více humoru. Také mu chybí Adrian Jastraban

Ulice: Jiří Štrébl by v životě Miloše uvítal více humoru. Také mu chybí Adrian Jastraban
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na Dni s Novou v Mariánských Lázních se herec Jiří Štrébl rozpovídal o svých plánech na léto a také o dojmech z natáčení nekonečné Ulice. Nejvíc ho to bavilo v době, kdy mu spolupráce s Adrianem Jastrabanem umožňovala vnést do role více humoru.

S Bedřichem byli sehraná dvojka

Jak už mnozí fanoušci Ulice jistě dobře vědí, TV Nova si pro léto připravila zábavnou road show, během níž známé osobnosti objíždějí republiku, aby rozdaly autogramy příznivcům. Jedním z těchto seriálových hrdinů je i Miloš Knobloch, respektive jeho představitel Jiří Štrébl, jenž se objevil např. na Dni s Novou v Mariánských Lázních. Tam musel odolávat otázkám reportéra ohledně nových epizod a toho, co v jubilejní dvacáté sezóně jeho postavu čeká.

Miloš v Ulici, s Františkem a synem Miloškem
Miloš v Ulici, s Františkem a synem Miloškem | Zdroj: TV Nova

Jiří Štrébl prohlásil, že to neví ani jako herec, ani jako samotný Miloš. V poslední době z jeho okolí pár herců odešlo, nejdříve Adrian Jastraban ztělesňující jeho nejlepšího kamaráda Bedřicha, nejnověji pak Matyáš Valenta, který hrál Františka a Milošovi vlastně nahrazoval parťáka Béďu. Nešťastnému Knoblochovi zbyl už jenom jeden kumpán, a sice Vítek Klíma, partner ze společné stavební firmy. Jiří Štrébl si tak vůbec nedokáže představit, o čem by další díly mohly být.

Nevím, co se mnou teď bude,

přiznal.

Pro mě strašně příjemné bylo, když jsem tam měl Adriana Jastrabana, protože jsme byli sehraní jako dvojice a byla velká možnost tam dát nějaký humor. Když máme teď tu firmu s Vítkem, tak tam se humor moc nenacpe. Takže já bych byl strašně rád, kdybychom dostali zase nějaké scény a situace, kde se může ten humor objevit.

Někoho Miloš baví, jiné znechucuje alkoholismem

Smysl pro humor herci nechybí, což platí také o Milošovi, jenž se v Ulici proslavil vtipnými básničkami, neutuchající láskou k pivu a talentem dostávat sebe i ostatní do nejrůznějších trapasů. Kdysi býval nenáviděnou postavou, jelikož měl zastaralé názory na výchovu, byl hrubý a nepříjemný, jednou dokonce uhodil Emu (Anna-Marie Valentová). Také jeho manželka Eva (Vanda Hybnerová), která se v současnosti nezdráhá Miloše za něco vyplísnit, se ho tenkrát docela bála.

Naštěstí prošel zásadní změnou charakteru, k čemuž se scenáristé zřejmě odhodlali částečně proto, že herec za jednání postavy schytával velkou kritiku od diváků. Byl svými odpůrci nejen urážen, ale i fyzicky napadán. Dnes je mnohem oblíbenější, ačkoli někteří ho považují za prostého burana.

Milošovi se v Ulici asi nasmějeme nejvíc. Bez něj by to nemělo šťávu.

Miloš je nechutný s tím neustálým chlastem. Sedí na rozvrzaném gauči nebo u kuchyňského stolu, v ruce lahváč a několik prázdných lahví před sebou. Pak se zvedne a odkráčí do hospody ‚na jedno‘. Miloš není trochu jednoduchý, on je přímo hloupý.

Letní prázdniny trávil Jiří Štrébl obvykle pracovně, ale jak sám s úsměvem podotýká v rozhovoru pro pořad TV Nova, není už nejmladší, a tak si samozřejmě nějaký ten odpočinek dopřát musí. Rád by jel k moři, ale děti už mu vyrostly a partnerku nemá. Vyrážet za dobrodružstvím jen tak o samotě se mu nechce. Český ráj to případně jistí, jedná se prý o jeho nejoblíbenější místo.

Zdroje článku: