Soudkyně Barbara rozhodovala o rozvodu mezi upírem a člověkem

Soudkyně Barbara rozhodovala o rozvodu mezi upírem a člověkem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dle TV Barrandov „dokumentární“ seriál Soudkyně Barbara všichni dobře známe. Nahlédnutí do právnických profesí je určitě lákavé a do jisté míry možná i poučné. Když se ale na scénu dostaví temné síly, jde zábava stranou.

Manžel upír

Michaela Slepičková podala návrh na rozvod manželství proti odpůrci Viktoru Slepičkovi. Již z pouhého vzhledu odpůrce je zjevné, že bude inklinovat spíše k temné straně. Jeho make-up silně připomíná členy kapely The Kiss.

Vzhled ale není vše, nebo ano? Co tedy bylo hlavním argumentem pro ukončení společného života? Jak tomu u případů soudkyně Barbary bývá, na začátku je věc jasná a striktní, ale s postupným odkrýváním příběhu se to poněkud zašmodrchá.

Michaela, která za dob svého mládí vyznávala podobnou kulturu jako její manžel, tedy černé věci a výrazný černý make-up, z této fáze údajně dospěla a přizpůsobila tomu i svůj šatník. Zároveň pomýšlí na rodinu, a proto by ve Viktorovi spíše potřebovala partnera a otce jejich potenciálních dětí než zjev z podsvětí, který vyznává podivné praktiky.

Viktorův náhled na věc

S rozvodem zásadně nesouhlasí. Má svou ženu rád a její nátlak na změnu si vykládá pohnutými hormony a touhou se o někoho starat. Jemu spíše vyhovuje volnost, tak jako u normálních, svobodných lidí. Jako příklad uvádí, že on sám, byť má extravagantní styl, nevyžaduje, aby jeho žena vypadala stejně, i když by jí to, dle jeho slov, slušelo.

Michaela jako další důvod k rozvodu podává fakt, že již spolu dlouho intimně nežijí. Její manžel má oddělené lůžko, které si nechal vyrobit z rakve. Denně navíc musí poslouchat depresivní metalovou hudbu a manželův gothický styl jí vadí natolik, že nevidí jiné řešení než rozvod.

Kde je slibovaná zápletka?

I když se případ jeví naprosto jednoznačně, z Michaely, která na začátku působila jako oběť, se stala manipulativní agresorka s potřebou všechny ovládat. Během jednání a výslechů na Viktora nadávala a jakýkoliv respekt k osobě, se kterou žila 7 let, absolutně neexistoval.

Viktor argumentoval tím, že již v době, kdy se poznali, vyznával tento styl a jeho dětství, které strávil s hororovými kazetami a četbou o tajemnu, ho ovlivnily do konce života. Staly se jeho součástí, která se od jeho 15 let nezměnila. Absenci sexu vysvětluje tím, že ho unavuje, když je veškerá iniciativa na něm. Ve výsledku ale o rozvod nestojí a věří, že mohou najít společnou řeč, v čemž mu Michaela rázně oponuje.

Dalším překvapením bylo zjištění, že oba z páru jsou neplodní. Jak Michaela, tak Viktor nemohou mít děti. Michaela ale doufala, že s jiným partnerem by to vyjít mohlo. Proto rozvod zinscenovala.

Jak to celé dopadlo

Před vedriktem se Barbara zeptala každé ze stran, jestli jejich původní návrhy trvají. Michaela jednoznačně souhlasila, že pokud se Viktor nezmění, rozhodně ve vztahu nebude pokračovat. Viktor na neopodstatněnosti rozvodu také trval a udělal něco překvapivého. Pro svou ženu a z lásky k ní se před zraky všech převlékl, měl na sobě červené tričko s kolem. Tvrdil, že i když se změnou nesouhlasí, pro svou ženu udělá cokoliv a změní se.

Co Michaela na to? Prý tohle je ten Viktor, do kterého se zamilovala, a vidí naději na společnou adopci dítěte.