Slunce, seno, radovánky: Pokračování oblíbené trilogie se bohužel nechystá, bylo by však o čem točit

Slunce, seno, radovánky: Pokračování oblíbené trilogie se bohužel nechystá, bylo by však o čem točit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbený režisér Zdeněk Troška už si užívá zaslouženého odpočinku a ani nikdy o pokračování zřejmě nejúspěšnější komediální trilogie neuvažoval. I kdyby si to náhodou rozmyslel, bohužel v jeho neprospěch by hrály hlavně ty okolnosti, že velká část jeho hereckého obsazení už nežije.

Ale vraťme se na konec třetího filmu, kdy Evík a Miluna odjíždí do kapitalistické ciziny a Blažena s Vencou se chystají zvelebovat rodinný dům.

Zemědělské družstvo Hoštice by s největší pravděpodobností čekala velká transformace, což by se dotklo téměř všech obyvatel vesnice, kteří v družstvu pracovali. Předseda (Miroslav Zounar) už by se nejspíš cítil starý na změny, které přišly po roce 1989, a odešel by do penze. Z družstva by se mohla stát akciovka a v jejím čele by se krásně vyjímala „učitelka z autoškoly“ Gábina Tejfarová (Kateřina Lojdová). Ta byla vždy ambiciózní a už by ji asi nebavilo strkat před sebou svého Béďu, který naopak žádné ambice neměl a pracovat se mu také moc nechtělo. Všechny by šokovala mileneckým vztahem ze sotva dospělým Jirkou, bratrem Blaženy.

Tejfarka by se také spojila se Sobotkou (Karel Engel), který by nakonec ten strašidelný mlýn koupil. Vybudovali by poté spolu luxusní hotel, kam by Tejfarová sháněla německou klientelu. Kontakty už měla z dob, kdy organizovala pronajímání domů k rekreaci.

Farář Otík (Luděk Kopřiva) by společně s vesnickými drbnami v zajetém životním stylu dožil svůj poklidný život, aniž by něco chtěl měnit. Jen by si musel zvyknout, že svateb už moc nebude a v kostele už vůbec ne. Ale o pikantní novinky by rozhodně nouzi neměl.

farář Otík
farář Otík | Zdroj: Filmové studio Barrandov / FTV Prima

Blažena (Veronika Kánská) by pravděpodobně nezůstala u jednoho dítěte a nějaký čas by se o práci zajímat nemusela. Venca (Broněk Černý), pod tlakem rodičů a tchyně, by se pustil do podnikání. Ruce měl šikovné, takže by si udělal instalatérskou živnost a bez problémů by rodinu uživil. Občas by fungoval i jako hodinový manžel, a ne vždy by v domácnostech dělal údržbu jen kapajícím kohoutkům. Brzy by měl širokou klientelu a Blažena by na svého muže byla patřičně hrdá, v blažené nevědomosti.

Tlustej Josef (Jiří Růžička) by zůstal starým mládencem, protože na každé vesnici se nějaký takový nezadaný chlapík vyskytuje. Josef by se držel stále v zemědělství, protože nic jiného by neuměl. Výhra v loterii by mu umožnila navštěvovat velmi často noční klub v Malenicích, a to by ho nakonec stálo život. Obezita a divoká Melany by na tom měly velký podíl. Všichni chlapi v okolí by mu takovou smrt záviděli.

Určitě zajímavé osudy by si prožily Evík (Jaroslava Kretschmerová) a Miluna (Petra Pyšová). Život v cizí zemi není snadný, hlavně s jazykovou bariérou, která se ve filmu neřešila. Kamarádky měly tu výhodu, že jejich nápadníci byli přátelé a žili blízko sebe. V Itálii je však muž stále hlavou rodiny, na což si musely obě zvyknout. Evík by to mohla mít ještě trochu složitější, protože by na ni dohlížela všetečná tchyně a o vliv na manžela by musela hodně bojovat. Možná by zjistila, že tchyně organizuje život nejen jí, ale i místnímu podsvětí. Nakonec by se proto možná vrátila do Hoštic a dala se dohromady s rozvedeným Béďou, na kterého si před časem myslela.

Miluna by se v Itálii zabydlela a poté, co by svému nápadníkovi porodila syna, dočkala by se i svatby. Trochu mafiánské praktiky její rodiny by jí vůbec nevadily. Naopak. 

Nebo by to mohlo být úplně jinak?

Do Hoštic se můžete v těchto dnech vydat s TV Prima.

Zdroj článku:
  • Autorský text