Sledovat při práci porotkyni třetí řady Peče celá země Michaelu Landovou je potěšení
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciPřed časem byla na místě těch, kdo se soutěže účastní. Blogerka, cukrářka, lektorka a královna makronek má ráda vůni skořice, vanilky i čokolády a nesnáší puding. Roli porotkyně ve voňavé soutěži přijala ráda.
Nabídka být porotkyní mě samozřejmě velice potěšila,
řekla v rozhovoru pro ČT.
Vybrat toho nejlepšího a nejšikovnějšího soutěžícího není vůbec snadné, a proto měla v soutěži po svém boku pekaře a cukráře Josefa Maršálka, který se zřejmě před kamerami cítí jako ryba ve vodě, a dokonce si troufl i soutěžit v nedávné taneční show Stardance.
Michaela Landová není pro soutěžící jen porotkyní, ale ráda se s nimi podělí o své cenné osobní zkušenosti, které nasbírala během let. Své rady také rozdává na workshopech, kde je vyhledávaná hlavně pro své dokonalé postupy pro výrobu makronek. Tyto sladké dobroty vypadají velice jednoduše, ale aby jejich chuť a konzistence byla dokonalá, je třeba hodně šikovnosti. S makronkami se často trápí i soutěžící v kulinářské show Masterchef Česko.
Michaela Landová má ráda také pečení tradičního českého cukroví a její velkou láskou je práce s kynutým těstem. Není proto divu, že obyčejná česká buchta patří mezi její nejoblíbenější pochoutky.
V jednom rozhovoru sympatická cukrářka uvedla, že se snaží své recepty vytvářet tak, aby podle nich dokázal upéct sladké dobroty i úplný začátečník.
Pro inspiraci ráda sáhne do zahraničních kuchyní
Pro cukrařinu a dobrý výsledek pečení je třeba nejen zručnost, ale také pečlivost a preciznost. Sladké dobroty musí také lahodit oku, a proto právě tyto vlastnosti má cukrářka za nezbytné, aby byl výsledek pečení dokonalý.
Porotkyně televizní soutěže, která porážela ve sledovanosti několik týdnů všechny konkurenční televize, se nechá inspirovat zahraničními cukráři a ráda experimentuje s francouzskými a jihokorejskými recepty.
Na českou klasiku však nedá dopustit a vánočka nebo čerstvě upečený koláč patří mezi její oblíbené sladkosti.
Její makronky jsou vyhlášené
Přestože se nikdy výrobě tohoto sladkého pečiva nikde neučila, jako samouk se vypracovala k dokonalosti a své zkušenosti teď předává studentům ve škole. Pořádá i kurzy.
Makronky sice mylně lidé zařazují do francouzské kuchyně, ale svůj původ mají v Itálii. K jejich přípravě česká cukrářka nepoužívá žádné květinové vůně a příchutě, protože jí takové produkty spíše připomínají voňavé mýdlo. Preferuje třeba chuť perníku nebo slaného karamelu.
Cukrářka s diplomem z ekonomie se pečení věnuje už přes deset let, ale původně šlo jen o zálibu, kterou měla jako hobby. Její talent však nešel přehlédnout a poslední roky už patří mezi profesionály.
Úspěch se však nedostavil náhodně. Kromě domácího pečení chodila na kurzy a vzdělávala se. Když stála před volbou, zda si vybrat vlastní cukrárnu, zakázkovou výrobu, nebo lektorství, rozhodla se své zkušenosti předávat dál.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- celebwiki.blesk.cz,
- ceskatelevize.cz,
- Autorský text