Skutečný příběh muže s tisícovkou potomků, návrat rošťáckého policisty a thriller o unesených dětech v červenci na Netflixu

Skutečný příběh muže s tisícovkou potomků, návrat rošťáckého policisty a thriller o unesených dětech v červenci na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Máme ho konečně tady. Léto a čas prázdnin a dovolených. Pokud jste vsadili na poklidný odpočinek, možná si najdete čas i na největší streamovací platformu v zemi. Ta nabízí v první polovině července řadu titulů, ze kterých jsme udělali výběr.

Jeden otec, tisíc dětí (od 3.7.)

Tento fascinující třídílný dokument s českým dabingem představí divákům charismatického muže, který se rozhodl plodit děti ve velkém. Závidět by mu mohli i vlastnící harémů. V jeho případě navíc neměl k dětem žádnou vyživovací povinnost. Zřejmě ho hřál jen ten pocit, že jeho geny rozhodně hned tak ze zemského povrchu nezmizí.

Vítejte ve světě lidí, kterým se nedaří mít děti a proto se obrací na lékařskou vědu. Dokument odhaluje strhující příběh okouzlujícího holandského podvodníka Jonathana Meijera, který je obviněn z toho, že cestoval po světě, klamal matky a měl jediný cíl – mít co nejvíce potomků.

Třídílný seriál zkoumá temný svět který vydělává na neplodnosti lidí toužících po dětech.  Odhaluje, jak kvůli nedostatku globálních předpisů některé mezinárodní kliniky pro léčbu neplodnosti nadále umožňují anonymní dárcovství. I tento příběh pomohl rozpoutat debatu o prosazení změn v zákonech, které se vztahují k tomuto tématu.

Policajt z Beverly Hills: Axel F (od 3.7.)

Detektiv Axel Foley (Eddie Murphy) je zpět v Beverly Hills. Poté, co je život jeho dcery v ohrožení, ona (Taylour Paige) a Foley se spojí s novým partnerem (Joseph Gordon-Levitt) a starými kamarády Billym Rosewoodem (Judge Reinhold) a Johnem Taggartem (John Ashton), aby přitvrdili a odhalili spiknutí.

Eddie Murphy se snažil svého největšího filmového hrdinu udržet při životě za každou cenu. Axel Foley byl opravdu miláčkem diváků a Murphy do dokázal naservírovat divákům tak, že ani nepotřeboval prominentní normy ke zpopularizování Afroameričanů ve filmu.

Po třetím filmu hodně usiloval o seriál. Byl natočený pilotní díl Beverly Hills Cop, ale ten se stal totálním propadákem a nikdo nechtěl do seriálu investovat peníze. Tentokrát je to jiné a čtvrtý film by měl volně navazovat na dobrodružný život rošťáckého policisty z třetího filmu.

Už to vypadá tak, že se Murphy se svou postavou neumí rozloučit, protože se v zákulisí už mluví o smělých plánech na pátý film. Vše záleží na tom, jak se poslední premiérový film bude líbit divákům.

 Goyo (5.7.)

Goyo je plně oddaný Van Goghovi a jako autista měl štěstí, že získal práci jako průvodce v Museo Nacional de Bellas Artes ve městě Buenos Aires. Jeho spořádaná a pravidelná každodenní rutina je narušena, když se zamiluje do Evy, nové ochranky muzea. Problémy v manželství ji vedly k tomu, že ztratila iluze o lásce a někde cestou ztratila víru v sebe sama. Nečekané setkání Goya a Evy jim oběma umožní objevit nový způsob, jak milovat a být milováni.

Zmizely v noci (11.7.)

Filmy, které se točí kolem únosu, mají vždy pořádně citlivý náboj a pokud jde o děti, je to hodně delikátní téma.

Elena je americká psychiatrička, která přišla žít do Itálie, do Apulie, z lásky k Pietrovi, muži s bouřlivou minulostí. Vzali se, narodily se jim dvě děti a jejich snem bylo obnovit statek Masseria a přeměnit ho na hotel. Ale věci nefungovaly a brzy se Pietro a Elena rozešli.

Jedné noci jejich děti zmizí jako pára nad hrncem, zatímco byly s Pietrem na farmě.

Hledá je všude a nakonec je v zoufalství nucen varovat Elenu, se kterou je ve sporu o péči o děti. Když se k němu Elena dostane, zaútočí na něj a zuřivě mu vyčítá. Dokud jim nezavolají, že jejich děti byly uneseny a budou muset do 36 hodin zaplatit 150 000 eur v hotovosti.

Pro Elenu je vše jasné: únosci jsou lichváři, u kterých se Pietro zadlužil, když se marně pokoušel obnovit farmu. Jsou to nebezpeční lidé, schopní všeho. Pietro a Elena budou muset udělat, co řeknou. Pietro je nucen obrátit se na Nicolu, starého přítele ze zločineckého prostředí, který mu nabídne dohodu. Dá mu peníze, které potřebuje, ale výměnou za to chce, aby v noci odjel na ostrov mezi Apulií a Řeckem, vzdálený pouhé tři hodiny cesty, sehnal nějaké drogy od některých svých obchodních „partnerů" a přivezl je zpět.

Pietro souhlasí a vydává se na bláznivé dobrodružství uprostřed moře, ze kterého se za ranního úsvitu zázračně vynoří živý. Když se ale vrátí do Bari, zjistí, že situace je úplně jiná, než byla před několika hodinami. Zdá se, že už nic neodpovídá realitě, lidé se chovají absurdně, především Elena. Pietro si myslí, že se zbláznil. Co se to děje? Nemá však čas přemýšlet. Čas se krátí a tato bláznivá záhada musí být rychle vyřešena.

Zdroje článku: