Seriál Taneční mile překvapil a ani nevadí, že je děj předvídatelný

Seriál Taneční mile překvapil a ani nevadí, že je děj předvídatelný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Konečně jsme se dočkali po všech těch kriminálních seriálech obyčejného příběhu ze života. Taneční je přesně ten druh seriálu, který si toužíte pustit po únavném dnu s deštivým počasím, kdy nemáte chuť přemýšlet a chcete si hodinku odpočinout v měkkém objetí křesla vedle teplého radiátoru.

Hned úvodem je potřeba zmínit postavu Oldřicha, kterého přesvědčivě hraje Saša Rašilov a je na něm vidět, jak si roli despotického manžela každou minutu před kamerou užívá. Jeho manželka Monika v podání Jitky Ježkové, je hezká a sympatická, jenže Oldřich ji bere jako součást domácího inventáře a hospodyňku. Nejhorší na tom je, že o většině věcí ani nediskutuje a jednoduše rozhoduje. V rodině je jen jediný člověk, který ho dokáže trochu usměrnit. A to je jeho matka kterou dokonale hraje Daniela Kolářová. To je přesně ten druh tchýně, kterou nechcete pod jednou střechou.

Monice ovšem tchýně nijak život neulehčuje. Vůči synovi je naprosto nekritická a je ochotná zasáhnout na straně dobra jen výjimečně, když už je situace na hraně.

Svěží atmosféru do seriálu přináší Moničina mladší sestra Tereza (Hana Vágnerová), která je podle Moniky nezodpovědná a domů k matce (Dana Batulková), jezdí jen když potřebuje peníze. Mohla by to být právě Tereza, kdo Monice sundá růžové brýle, aby si uvědomila, že udělala v manželství z lásky tolik kompromisů, že už ztratila sama sebe. Tereza je svobodomyslná duše a právě proto si s ušlápnutou Monikou v posledních letech moc nerozumí.

Ale vše se může změnit, teď, když se Tereza na dobu neurčitou vrátila do rodného domu, aby matce pomohla s provozem kavárny. A jde jí to skvěle.

Po přemlouvání a odmítnutí se Oldřich nakonec rozhodl, že přece jen taneční povede. Důvod měl prostý. Kdyby nadále tvrdohlavě odmítal, mohlo by se stát, že by se Monika stala partnerkou jeho bývalého tanečního soka (Roman Zach) a to nemohl připustit. Už by neměl manželku zcela pod kontrolou.

Jenže taneční jsou pro Moniku zklamáním. Představa, že si po letech s manželem zatančí a možná v něm probudí toho člověka, do kterého se před lety zamilovala, se najednou rozplyne. Oldřich ji sice zapojil do své nové práce, ale dělá uklízečku a poskoka. A to jí vžene slzy do očí. Možná je to ten okamžik, kdy jí dojde, že v narážkách na jejího muže od sestry a kamarádek je hodně pravdy.

Příjemným překvapením je generace mladých hereček, herců, tanečnic a tanečníků.

Zdroje článku: