Seriál Specialisté v nové sérii představí změnu v jedné z hlavních rolí

Seriál Specialisté v nové sérii představí změnu v jedné z hlavních rolí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když se herečka Patricie Pagáčová nechala vypsat z rodinného seriálu Jedna rodina kvůli jiné pracovní nabídce, nepochlubila se, že dostala příležitost v tak divácky oblíbeném seriálu, jakým jsou Specialisté. Kriminální seriál je na televizních obrazovkách už od roku 2017.

Diváci měli možnost shlédnout 227 premiérových epizod a velké oblibě se těší i reprízy. V elitním týmu kriminalistů je už od začátku vždy přítomná žena. V první sérii se objevila Zuzana Kajnarová jako kapitánka Koutná. Tu nakonec na čas vystřídala Eva Leimbergerová, aby si Zuzana Kajnarová užila roly matky v soukromém životě.

V osmé sérii se opět do děje vrátila Zuzana Kajnarová, ale jak je vidět, asi se jí nepodařilo zkloubit časové náročné natáčení seriálu a rodinu a tak ze seriálu znovu odešla. I v ději kapitánka Zuzana Koutná končí proto, aby věnovala péči rodině.

Naštěstí měl ale major Strouhal (Martin Dejdar) eso v rukávu. Přesněji tedy kapitánku Emu Královu, mladou policistku, kterou si poprvé ve své kariéře zahraje Patricie Pagáčová. Jak je vidět, usměvavá blondýna je teď u tvůrců oblíbená, na čas se vrátila i do Ulice, kde prakticky vyrostla a na žádost diváků se znovu objeví i v ději seriálu Jedna rodina. Vídat ji diváci mohou nepravidelně i v zábavné show Možné je všechno.

Spolu s Patricií Pagáčovou se ve vedlejší roli ve Specialistech objeví i Veroniky Žilková, která si zahraje její matku. Obě herečky už se jako matka s dcerou před kamerou ukázaly před mnoha lety v Ulici, kde Žilková na krátkou dobu zaskakovala za Terezu Brodskou, která byla na operaci a několik týdnů musela odpočívat.

   

Ema Králová nemá nejšťastnější vstup na scénu. První setkání s majorem Strouhalem se zrovna moc nepovede, ale snaží se nenechat se tím rozhodit a takřka okamžitě se zapojí do vyšetřování svého prvního případu. Kolegům i šéfovi tak ihned dokáže, že bude plnoprávným členem týmu. 

Nejen díky svému neuvěřitelnému smyslu pro humor je Patricie skvělým přírůstkem našeho týmu Specialistů. Oceňuji na ní zejména vzrušující a osvěžující dynamiku, kterou vnáší do již tak fantastické skupiny vyšetřovatelů,

charakterizovala kreativní producentka seriálu Heike Richter-Karst přínos Patricie pro seriál.

Natáčení se mi líbí moc, jsem nadšená. Baví mě hrát kriminalistku a vyšetřovat vraždy. Nevím, jestli je to sen každé herečky, ale můj sen to byl. Strašně mě to lákalo, takže jsem velice potěšená a vděčná, že se mi to splnilo,

 popsala Patricie Pagáčová své první dojmy z natáčení Specialistů a doplnila, jak se na roli připravovala:

Měla jsem nejdříve schůzku se skutečným kriminalistou, kdy jsme si asi dvě hodiny povídali. A protože mě baví číst detektivky, tak mě vyprávění o reálných případech bavilo šíleně. A mimo jiné jsem dostala tipy, jak se chovat, abych jako policistka nebyla pro smích. A poté jsem ještě měla kaskadérsko-kriminalistický trénink ohledně nasazování pout, držení pistole, a to i ve chvíli, kdy s ní třeba běžíte. Tak doufám, že to nebudu dělat špatně, až budeme podobné scény točit. Jinak by se mi všichni smáli, že jsem nedávala pozor. (smích) I tohle školení mě bavilo úplně extrémně a doufám, že si to v průběhu natáčení ještě zopakuji. Teď na začátku sice nemám žádné akčnější scény, ale zanedlouho mě čeká natáčení, kdy budu sama někoho pronásledovat ve starém rozpadlém stavení. Na to se moc těším, to jsem si už doma v koupelně před zrcadlem představovala a připravovala (smích). Pevně doufám, že budu působit věrohodně.

Specialisté se tak rozhodně s diváky neloučí a v plánu jsou minimálně ještě dvě série. Jedenáctá řada bude mít 19 epizod.

Poslední desátá série měla premiéru v první polovině letošního roku a sledovalo jí v průměru 1,1 milionů diváků. V současné době si diváci mohou připomenout reprízované epizody, které jsou ve vysílání po premiérových dílech Kriminálky Anděl.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text