Seriál Slunečná byl hodně úspěšný, bohužel se nedočkal žádného plnohodnotného následníka

Seriál Slunečná byl hodně úspěšný, bohužel se nedočkal žádného plnohodnotného následníka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tím se měl stát seriál ZOO, ale i přes obsazení hlavní hvězdy ze Slunečné se ukázalo, že to divákům nestačí. Eva Burešová sice před odchodem na mateřskou dovolenou dokázala udržet seriál jako sledovatelný program pro nenáročné diváky, ale po jejím odchodu to byl průšvih.

S Evou v roli Viky byl odstavený i soudce Petr a potom už seriál fungoval jen ze setrvačnosti. Ani návrat Evy ztracený lesk seriálu nevrátil a tvůrci nejspíše do dneška netuší proč.

Za pád někam na hranice průměrnosti může v podstatě ego tvůrců, kteří žijí v tom, že vědí, co divák chce. A zatímco se na konkurenční TV v případě „nekonečného seriálu“ poměrně úspěšně zajímají o to, které postavy chtějí diváci vrátit, kdo je štve a co si o ději myslí, tvůrci seriálu ZOO se rozhodli, že diváky přesvědčí o svém pohledu na seriál.

To se bohužel nezdařilo. Nikdo z tvůrců nevzal na vědomí nechuť k „olizovači“ Filipovi, k nedotaženým dějovým linkám celé řady postav a nakonec i ke změně charakterů u celé řady postav. Když někdo vystupuje desítky dílů jako mrcha a potom se záhadně promění v dobračku se srdcem na dlani, je to spíš trapné. Divák by asi toleroval jednu osobu s takovou proměnou, ale ne polovinu obsazení.

Robert Urban
Robert Urban | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Na druhé straně tvůrci z nějakého důvodu udělali úplného idiota z jedné z nejoblíbenějších postav. Soudce Petr Kříž to prostě schytal, neznámo proč. Nejprve jeho představitel Robert Urban musel z děje pryč kvůli odchodu Evy Burešové na mateřskou dovolenou, přestože jeho seriálové děti i matka se stále v ději objevovali. Poté, co jeho „odškodnění“ v mega průšvihu zvaném Eliška a Damián nezafungovalo, bylo mu slíbeno, že se vrátí, ale to bylo ještě horší řešení.

Ze soudce z Bruselu tvůrci udělali nevěrníka, podpantofláka a ňoumu, který se ani v závěru seriálu nedočkal očisty svého charakteru a jeho rodinné štěstí bylo závislé na tom, jak mu „olizovač“ Filip dokázal urovnat vztahy s partnerkou.

Bohužel se očekávaný šťastný konec osudové lásky Viky a Petra nekoná. Proti pravidlům telenovel i navzdory přání diváků, Viky dojde do konce jako puťka trávící dny otvíráním dveří a debatami s důchodkyní Jeřábkovou. A vezme si „olizovače“ Filipa.

Další seriál

Tajnostmi, kterými se následník seriálu ZOO prezentuje, nepřináší moc naděje, že se po dlouhé době podaří natočit něco ve kvalitě Slunečné. Navíc to vypadá, že se šetří i na honorářích a tak třeba Tereza Brodská raději zvolila návrat do konkurenční televize do nekonečného seriálu.

Eva Burešová na to šla takticky a účast v novém seriálu rovnou neodmítla, ale rozhodla se počkat s odůvodněním, že bude zpívat a naskočí do seriálu později. Což je zřejmě dáno tím, zda seriál nebude dalším propadákem.

Zdroj článku:
  • Autorský text