Seriál Rivalové: Šťavnaté sousto pro všechny, kdo mají rádi bouřlivý a skandální život britské smetánky

Seriál Rivalové: Šťavnaté sousto pro všechny, kdo mají rádi bouřlivý a skandální život britské smetánky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Už úvodní minuty první epizody dávají divákům na vědomí, že v tomto seriálu půjdou tvůrci až na dřeň. Politickou, společenskou a intimní. Přestože je osmidílný seriál natočený v koprodukci Velké Británie a Spojených států, rozhodně nabízí klasický britský styl humoru, ironii a pokrytectví.

Život britských zbohatlíků byl a je skandální. Alespoň očima seriálových tvůrců. Rozhodně nečekejte cudnou Korunu. Rivalové mají vše, co od takového seriálu očekáváte.

Uprostřed boje o politickou moc a vliv se ocitá irská megahvězda Declan O´Hara, který právě přijel do Rutshire s atraktivní a zlobivou manželkou a se dvěma dospívajícími dcerami. Čeká ho dobrá pracovní příležitost v nezávislé televizi Corinium, krásný dům k bydlení a nové společenské zážitky. Jeho žena není moc nadšená a dům nazve krásným vězením. Není to zrovna její styl, žít na rozsáhlém venkovském sídle a spokojit se se společností snobů, o kterých se nevyjadřuje moc pěkně. Ona je umělkyně!

Declan přijel na pozvání lorda Baddinghama, který mu slíbil vlastní show. Jenže jak se ukáže, nebude vše tak, jak chce, a lord ho trochu podvedl. Potřeboval jen velkou hvězdu, aby si udržel vysílací licenci. O program a i o jeho show se bude starat krásná Cameron Cooková, a to se mu nelíbí.

Nebude dlouho trvat a Declan si udělá obrázek o životě v Rutshiru. A není to nic pěkného, protože se ocitá uprostřed boje o moc dvou ambiciózních mužů a připadá si jako bezvýznamná figurka.

Seriál vznikl podle stejnojmenného knižního bestselleru spisovatelky Jilly Cooper, která zasadila děj do 80. let 20. století. Muži, kteří proti sobě dlouhodobě stojí, jsou bývalý olympionik Rupert Cambell-Black a jeho soused lord Tony Baddingham. Jejich dlouhodobá rivalita ohrozí i budoucnost mediálního impéria Corinium.

O filmu

Proslulý sukničkář a slavný jezdec Rupert Campbell-Black končí svou sportovní kariéru, aby se stal politikem. Spolu se svým novým sousedem Declanem O'Harou se pokouší svrhnout místního bezohledného televizního magnáta lorda Tonyho Baddinghama tím, že se uchází o licenci jeho televizní stanice v Cotswolds. Rupertovy a Declanovy plány však naruší rodící se romance mezi proslulým záletníkem Rupertem a Declanovou nevinnou dcerou Taggie O'Harovou, milostný trojúhelník mezi Rupertem, Tonym a jeho pravou rukou, brilantní americkou producentkou Cameron Cookovou, a také Declanův bouřlivý vztah s jeho manželkou, oslnivou herečkou Maud. V zákulisním světě televize, kde každý bojuje sám za sebe, má vůbec šanci opravdová láska skutečně rozkvést?

Život ve vysoké společnosti není vůbec monotónní a seriál ukáže všechny jeho tváře. Zaměří se na privilegia, která přináší politická a ekonomická moc, ale i na skandály, pletichy, romantické zápletky, podrazy a někdy i úplně obyčejné lidské starosti, které lze očekávat třeba od dcer Declana, které nejsou ještě trochu jedovatým prostředím zasažené.

Tvůrci nenechali nic náhodě a do lehce skandálního seriálu, který nikoho nešetří, obsadili známé britské televizní herce. V hlavních rolích se objeví David Tennant, Aidan Turner, Alex Hassell, Katherine Parkinsonová a Danny Dyer.

Aidan Turner hraje televizního moderátora Declana O'Haru, kterého do Corinium TV přilákal sám Baddingham, ale má pocit, že byl podveden, a přísahá, že se pomstí. Irský herec Aidan se proslavil rolí Rosse Poldarka v dobovém dramatu stanice BBC1 Poldark.

David Tennant je Rupertův cílevědomě egoistický soused z Rutshire, lord Tony Baddingham, šéf televize Corinium. David Tennant se nejvíce proslavil jako desátá inkarnace Doktora v seriálu Doctor Who.

Seriál je v říjnové nabídce Disney+.

Zdroje článku: