Seriál Kamarádi: Trojice přátel z dětství se po čase vrací do rodné vsi

Seriál Kamarádi: Trojice přátel z dětství se po čase vrací do rodné vsi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veronika, Petr a Oliver spolu vyrostli ve vesnici Stráně a potom, jako většina mladých lidi, odešli do města, kde se neztratili z očí, ale přece jen se nevídali tak často. Náhoda tomu chtěla, že se nakonec zase všichni do rodné vsi z různých důvodů vrátili. Tak začíná nový rodinný seriál, který startuje 22. 10. na Primě.

Ve vysílání nahradí seriál ZOO, který se patrně na chvíli odmlčí. Jak už bylo prozrazeno, v trochu odlišné podobě se vrátí. Seriál Kamarádi má podtitul „Přátelství je někdy víc než láska“, ale soudě podle první epizody, dojde i na lásku.

Veronika se do rodné vesnice vrací především kvůli práci. Místní volby nedopadly tak, aby si vesnice zvolila starostu, a tak ministerstvo vyřešilo situaci prakticky a poslalo do Stráně zastupující starostku, než se situace vyřeší. Veronice se původně z pohodlí kanceláře domů vracet nechtělo, ale když zajela za rodinou a zjistila, jak je vesnice pustá a smutná, rozhodla se, že místo vezme a zkusí vrátit do Stráně trochu života.

Mladá žena, která navíc většinu lidí zná, nebude mít problém se v nové práci zabydlet a pro místní začne být rádcem a důvěrníkem. Veronika udělá mnohem víc. Má přece dva kamarády, kteří by také mohli pro rodnou vesnici, kde toho tolik zažili, něco udělat.

Petr a Oliver si žijí sice své životy, ale zrovna se nachází v takové situaci, že jim změna přijde nakonec vhod. Petr, který je lékař, krásně zapadá do Veroničiných plánů. Doktora vesnice potřebuje a nedá jí zase tak moc práce, aby kamaráda přesvědčila. Umí být neodolatelná, navíc má Petr zrovna v práci drobnou nepříjemnost, takže se mu změna nakonec hodí.

Vesnice také potřebuje hospodu, jež už nějakou chvíli nefunguje. Chlapi to vyřešili po svém, ale jde také o to, že vesnická hospoda je vlastně centrem všeho dění. Oliver už měl dost práce pro snobského šéfa v luxusní restauraci, kde mu šéf jen kradl jeho vlastní receptury a vydával je za své. Neměl úplně v plánu vést vesnickou putyku, když snil o vlastní restauraci, ale někde se začít musí. Třeba dokáže i z takového prostředí udělat světoznámý lokál, kam se budou sjíždět lidé z celého okolí.

Všichni tři tak budou mít možnost přijít na to, proč je celá vesnice rozhádaná a kdo z toho nakonec má prospěch, když odsud lidé odchází a prodávají své polnosti. Do hry tak vstoupí navenek vstřícný zámecký pán, který však milou povahu jen úspěšně předstírá. Jeho syn, navzdory zákazu začínat si něco s místními ženami, otce brzy zklame, protože se mu zalíbila Veronika a nějaká romantika v seriálu přece musí být.

V hlavních rolích se představí David Gránský, Anastasia Trmal Chocholatá a Jan Komínek. Diváci se mohou těšit na další hvězdy, mezi nimiž se objeví Pavel Řezníček, Ivana Korolová, Lucie Zedníčková, Martin Preiss, Jan Vlasák, Dana Syslová, Martin Trnavský, Patrik Děrgel, Jana Krausová, Iva Hüttnerová, Dana Batulková, Jana Stryková, Josef Polášek a Eva Decastelo.

Zdroje článku:
  • Pres kit FTV Prima,
  • Autorský text