S Pohlreichem opět o vaření: Zvládnete to tak dobře jako profesionální kuchař?
Reakce k článku
Podělte se o svou reakciPokud sledujete alespoň občas televizní pořad Prostřeno, tak už jste si mohli všimnout, že se za kuchaře vydává kdekdo a před kameru se nestydí postavit i lidé, kteří neumí ani pokrájet cibuli nebo uvařit vývar.
V době, kdy se na nás hrnou kulinářské pořady ze všech stran, nějaké základní znalosti musí pochytit úplně každý. A proč se nepřiučit rovnou od kuchařů, kteří už svým vařením ukázali, že umí uspokojit i ty nejvybranější jazýčky?
Zdeněk Pohlreich zavzpomíná na natáčení třetí a čtvrté řady své kuchařské show Ano, šéfe! a odhalí zajímavosti z kuchyní, které během natáčení navštívil.
Nově potom nabídne zajímavé a nevšední recepty, které si můžete podle šéfkuchařů uvařit. Spolu s kamerami poznáme osm skvělých restaurací, které si určitě zaslouží pozornost. A pokud jsou pro některé z vás daleko, můžete si jídlo, kterým se chlubí, zkusit udělat doma. V pořadu budou i triky, které vám práci v kuchyni usnadní.
Dozvíte se, jak se na efektivní vaření dívá oblíbený kuchař a také co si myslí o restauracích, které si z jeho návštěvy s kamerou Ano, šéfe! udělali mega velkou reklamu. Rozhodila ho některá?
„Dnes vám představím člověka, který by se mohl prsit stejně jako borec z minulosti, ale nedělá to, což je jeden z důvodů, proč jsme tady. Honza Všetečka vypadá nenápadně, ale absolvoval světovou soutěž kuchařů, takovou naši profesní olympiádu. A já ho zničehonic potkám tady, na nábřeží U Kalendů,“ představuje Pohlreich šikovného kuchaře.
Těšit se tedy můžete na Honzu Všetečku, za kterým zamíří kamery nového pořadu. Ten se vrátil z ciziny kvůli rodině. Pohlreich také zavzpomíná na restauraci U Štěpána, kam se po návštěvě televizního štábu začaly hrnout doslova davy lidí. Vydržela hospodě sláva?
A pokud si chcete udělat nedělní oběd ve velkém stylu, vybrat si můžete hned ze tří jídel.
Připravovat se bude hovězí tatarák s topinkou, kapří filet s omáčkou z bezu a květákovými růžičkami, a nakonec vepřový jazyk s pečenou mrkví a smetanovým křenem.
Doma by vám tedy pro vaření neměly chybět tyto suroviny:
Na tatarák si obstarejte od řezníka hovězí – vrchní šál, sůl, pepř, citronovou kůru a slunečnicový olej (nejlépe panenský). Nezapomeňte na chleba na topinky. K těm budete potřebovat česnek, šalotku, uzený morek a listovou petrželku.
Na přípravu pečeného kapra budete potřebovat kapra naloženého v nálevu a celou řadu surovin: květák, listový špenát, černý bez naložený na kyselo, syrovátku, med, máslo, citron, česnek a tymián. Na nálev na naložení ryby potřebujete: badyán, pepř, fenykl, celou skořici, koriandr, cukr, sůl a vodu.
K přípravě třetího jídla potřebujete vepřový jazyk, sádlo, česnek, cibuli, divoké koření, sůl rozmarýn a tymián. Na mrkvovou omáčku: fresh z mrkve, přepuštěné máslo a citron. Pro smetanový křen potřebujete: křen, smetanu 35 %, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Na omáčku na jazyk budete potřebovat: demi glace (hovězí bujón), šalotka, bílé víno, česnek, tymián, sušené růže a miso pastu.
Vařit a dopřát si nový gastronomický zážitek můžete v pátek pozdě večer a v neděli dopoledne na TV Prima.
Reakce k článku
Podělte se o svou reakci- Press kit TV Prima,
- autorský článek