S barvami podzimu už tradičně na obrazovky České televize míří i StarDance

S barvami podzimu už tradičně na obrazovky České televize míří i StarDance
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
První večer plný tance je pro diváky připravený už druhou říjnovou sobotu – 12. října a datum má už i slavnostní finálový večer, který se na obrazovkách objeví 14. prosince.

I letos jsou součástí soutěžního klání latinskoamerické i standardní tance. O odborné zhodnocení se postará trojice porotců a diváky provede pořadem známá moderátorská dvojice.

Navzdory spekulacím, že Tereza Kostková už se po boku Marka Ebena neobjeví, je zpět i se svým zářivým úsměvem. Tato dvojice zkrátka k pořadu patří a už potřinácté s noblesou a elegancí přiblíží dění z Výstaviště Praha v přímém přenosu divákům u televizních obrazovek.

 Vždycky mi dělají obrovskou radost úspěchy ostatních. Když se tanečním párům daří, postupují, udělají zvedačku, kterou nečekaly, když nezakopnou tam, kde se bály, že zakopnou. Všechny tyhle momenty jsou ohromně radostné,

prozradila Tereza Kostková a Marek Eben dodává:

Hezkých momentů bylo hodně. Samozřejmě mě těší reakce publika. Není nad to, když mají diváci radost, protože to pro ně všichni děláme. Radost je se StarDance spojená vždycky.

Loňské finále, které ovládli Darija Pavlovičová a Dominik Vodička, si nenechaly ujít bezmála dva miliony lidí.

Přípravy na novou řadu vrcholí – osmnáct kamer, třicet tisíc metrů kabelů a dva a půl tisíce metrů koberců instaluje tým StarDance v jednom z Křižíkových pavilonů v areálu holešovického výstaviště. Každý večer se pak na přímém přenosu podílí zhruba sto padesát profesionálů.

Taneční páry začaly s tréninky v polovině prázdnin a řada z nich se se svými dojmy pravidelně pochlubila na sociálních sítích.

Jsem nadšený pokaždé, když se hýbu. A i ve StarDance je hezkou povinností se hýbat. Tanec je opravdu velký dril. Když zatančíme byť jenom kolečko po zkušebně a kroky a choreografie jsou v souladu s hudbou, je to povznášející pocit,

přiznal herec Filip Blažek.

Své sny si plní herečka Marta Dancingerová:

StarDance je pro mě hlavně Martin (Prágr). Učí mě tancovat, má se mnou trpělivost, něco krásného spolu tvoříme. Přála jsem si s ním letos tančit. A sen se mi splnil.

Martin Pragel a Marta Dancingerová
Martin Pragel a Marta Dancingerová | Zdroj: David Raub / © Česká televize

Spisovatel Patrik Hartl už ví, co si s sebou na Výstaviště vezme:

Do své šatny v zákulisí StarDance si dám plakát z filmu Rambo se Sylvesterem Stallonem. Měl jsem ho v paneláku v pokoji, když mi bylo asi dvanáct. Potřebuju testosteronové povzbuzení. Hodně svalů, aby mi dávaly sílu.

Drobné úspěchy na parketu už zažívá herec Oskar Hes:

Intenzivním zážitkem ve StarDance byl okamžik, kdy se mi poprvé podařilo ve zkušebně zvednout Kateřinu (Bartuněk Hrstkovou) nad hlavu. Měl jsem obrovskou radost, připadal jsem si silný, cítil jsem nával energie a endorfinů.

Paralympionik Jiří Ježek si přípravy chválí:

Tréninky ve zkušebnách jsou samozřejmě náročné, ale zatím převládá totální nadšení. Každý den se něco naučím a odcházím s pocitem, že ty čtyři hodiny tréninku měly smysl. Posouváme se, z toho mám radost.

 Herečka Jana Paulová s úsměvem prozradila:

 V zákulisí StarDance nebudu mít žádné talismany. Nejsem věrná předmětům. Mojí energií je Robin (Ondráček), ten tam se mnou bude vždycky. Snad budu mít štěstí a nikdo mi ho v šatně nečajzne.

Úspěšná sportovkyně Martina Ptáčková trénuje mysl po svém:

Asi mě budete mít za blázna, ale před zápasy si sama sobě píšu dopisy. Přesvědčuju a motivuju se v nich, že všechny rozdrtím, že vyhraju. A ve StarDance to nebude jinak.

V hudebníkovi Ondřeji Rumlovi soutěž zažehla novou jiskru:

Pro mě je tahle soutěž obohacující a v dobrém slova smyslu i ozdravnou životní zkušeností, impulsem něco se sebou po delší době zase dělat. Pracovat na sobě, být pro něco zapálený a dřít.

Tvůrkyně video obsahu Chili Ta došla k poznání:

Coby laik jsem vnímala tanec jenom jako sérii po sobě jdoucích ladných pohybů. Teprve když jsem do toho začala postupně pronikat, zjišťuji, jak komplexní a technicky náročný tanec je.

Herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková si ke slovnímu spojení StarDance přiřazuje tato slova:

Dřina, překvapení, nové zážitky, nová přátelství, boj se strachem, glamour, ženskost, propnuté špičky a kolena, bolavé kyčle, ohnutá záda, smeták, stůl a myslím, že zážitek na celý život už teď.

Lucie Vondráčková a Lukáš Bartuněk
Lucie Vondráčková a Lukáš Bartuněk | Zdroj: David Raub / © Česká televize

Nově se mohou diváci do StarDance zapojit i se svým vlastním obsahem, a to díky aplikaci iReportér. Témata budou vyhlašovat tvůrci pořadu a společným jmenovatelem pro ně bude tanec. Zveřejňována budou ve vysílání pořadu Dobré ráno a také na sociálních sítích České televize.

Zdroje článku:
  • Press kit Česká televize,
  • Autorský text