Rychlej Charlie: Z agenta 007 nájemným zabijákem

Rychlej Charlie: Z agenta 007 nájemným zabijákem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Charlie Swift (Pierce Brosnan) přezdívaný Rychlej Charlie je nájemný zabiják, který se dostane do problémů. Poté, co odvedl svou práci, se musí vypořádat se skutečností, že nemá hlavu „své zakázky“. To by mohlo znemožnit identifikaci mrtvoly a jde o důkaz, že práci odvedl.

Zrovna hlava je jediná část těla, kterou Charlie potřebuje, aby dokázal, že sejmul toho pravého. V opačném případě rozzlobí největšího a nejnemilosrdnějšího mafiána v celém New Orleans. No a jestli se Beggar Mercado (Gbenga Akinnagbe) rozzlobí, bude opravdu zlý! Proto ho nikdo rozzlobit nechce.

Charliemu nezbývá než hledat pomoc u bývalé manželky muže, kterého zabil. Marcie Kramerová (Morena Baccarinová) má velkou kuráž. To je přesně ta schopnost, jakou Charlie potřebuje. Když ji zatáhne zpátky do minulosti, před kterou se dlouho snažila uprchnout, začíná neobvyklá odysea, jež je zároveň rychlou akční jízdou, zběsilou komedií, a dokonce i nečekaně dojemnou podívanou. Podaří se jim ochránit Charlieho nejlepšího přítele a mentora Stana Mullinse (James Caan) a zničit celou Beggarovu mafiánskou organizaci?

Zajímavosti o filmu

  • Americký akční komediální thriller z roku 2023 natočil režisér Phillip Noyce (Vysoká hra patriotů, Jasné nebezpečí, Saltová, Sběratel kostí, Někdo se dívá).
  • V hlavní roli hraje Pierce Brosnan, který se proslavil jako tajný agent James Bond ve filmech Zlaté oko, Zítřek nikdy neumírá, Jeden svět nestačí a Dnes neumírej. Nakonec na vlastní žádost už v natáčení nepokračoval, protože nechtěl být pro diváky jen Bond. Ve filmu se však objeví odkazy právě na jeho slavnou roli.
  • Ve filmu se objevuje scéna, během které hlavní hrdina prohledává skrýš s penězi a zbraněmi a chvíli si prohlíží jednu z pistolí. Jde o typ Walther PPK – oblíbenou zbraň Jamese Bonda. V jiné scéně hlavní hrdina číhá na svou oběť před skříňkou č. 7 – odkaz na Bondovo označení agent 007.
  • V dalších rolích hrají Morena Baccarinová, Gbenga Akinnagbe a legendární James Caan.
  • James Caan se proslavil na začátku 70. let minulého století jako mafián Sonny Corleone ve slavném gangsterském eposu Kmotr. Následně se objevil ve filmech jako Příliš vzdálený most, Líbánky ve Vegas, Gambler, Funny Lady nebo Zloděj. Zemřel 6. července 2022 ve věku 82 let. Role ve filmu Rychlej Charlie byla jeho poslední.
James Caan ve své slávné roli jako mafián Sonny Corleone (spolu s Al Pacinem)
James Caan ve své slávné roli jako mafián Sonny Corleone (spolu s Al Pacinem) | Zdroj: Public domain, Gotfryd, Bernard, Wikimedia commons
  • Scénář napsal Richard Wenk (filmová série Equalizer, Lovec Kraven, Jack Reacher: Nevracej se, Mechanik zabiják, 16 bloků) podle románu Gun Monkeys spisovatele Victora Gischlera.
  • Před Piercem Brosnanem měli o hlavní roli zájem Kevin Costner a Bryan Cranston.
  • Natáčení probíhalo v New Orleans, kde se odehrává děj filmu.

Film nabízí 7. 7. večer TV Prima.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • imdb.com,
  • Autorský text