Dlouho očekávaná rodinná sága z atraktivní domoviny „Krokodýla Dundeeho“ nabídne napětí, dobrodružství i boj o přežití

Dlouho očekávaná rodinná sága z atraktivní domoviny „Krokodýla Dundeeho“ nabídne napětí, dobrodružství i boj o přežití
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V centru dění nového seriálu Territory (Území) je velká a velmi bohatá rodina. Její členové nebudou mít kvůli velkému a spornému dědictví klidný a bezpečný spánek. Není čas pro rodinnou nostalgii – spíše je potřeba se mít na pozoru.

Marianne Station je největší statek s dobytkem v Austrálii, který vlastní rodina Lawsonů. Otěže rodinného podniku drží pevně v rukou patriarcha rodiny, jenže jeho nečekaná smrt a opomenutí stanovit dědice dobytkářského impéria spustí generační boj o milionové dědictví.

Kontrastem k nezdravým rodinným vztahům, kde proti sobě stane pětice hlavních postav, a to Emily, Colin, Graham, Susie a Marshall, je australská krajina se svým nenapodobitelným kouzlem.

Přestože je Marianne Station fiktivním dobytkářským rančem, pro jeho vytvoření posloužil jako inspirace skutečný velkochov dobytka Anna Creek Station, který se rozlohou dá srovnat se Slovinskem.

Marianne Station byl pro účely natáčení postavený na skutečném místě zvaném Tipperary Station, nacházejícím se v severních cípech Austrálie. Na existujícím ranči byli ubytovaní herci a štáb během připrav a natáčení. V seriálu si zahrály i tisíce kusů lokálních krav, aby záběry působily věrohodně. Kromě Severního teritoria se natáčelo i na jihu Austrálie, vždy v místech, kde diváky uchvátí osamělost a malebná krása krajiny, která přežívá bez zásahu člověka. Filmaři zavítali i do NP Kakadu, který je zapsaný jako přírodní bohatství UNESCO.

Spory v rodině ohledně dědictví brzy prosáknou ke konkurenci, která se bude snažit využít oslabenosti a nevraživosti, které uvnitř velké a částečně rozvrácené rodiny panují. A nepůjde jen o honácké ranče v okolí, jež si dělají zálusk na majetek nejsilnějšího konkurenta. Do hry vstoupí i těžařské firmy, které mají v posledních letech sílící vliv a disponují nepředstavitelnými prostředky.

Pokud jde o velké peníze, dají o sobě dříve nebo později vědět i gangsteři, a to dokonce i v jednom z nejméně osídlených míst na Zemi. Své řeknou také původní obyvatelé.

Ti všichni půjdou velké a bohaté rodině Lawsonů „po krku“. Mají vůbec šanci své nároky obhájit a situaci ustát? Najde se někdo, kdo rodinu stmelí, aby svou velkou bitvu „proti všem“ ustála?

Seriál byl vytvořený Timothym Leem a Benem Davidem, pro které jde o první světový projekt. Pro diváky bude určitě zajímavé převážně australské herecké obsazení. Ze známých tváří se představí sympatická Anna Torv, která je známá především ze seriálů Mindhunter: Lovci myšlenek a Hranice nemožného. Sam Corlett je známý ze seriálu Vikingové: Valhalla a Novozélanďan Michael Dorman si zahrál ve filmu Neviditelný nebo Elitní zabijáci.

Šestidílný seriál přistane na Netflixu 24 října.

Zdroje článku: