Rebelové patří k létu. Soňa Norisová hrála macechu své mladší sestře Zuzaně, která byla ve filmu krásná jako obrázek

Rebelové patří k létu. Soňa Norisová hrála macechu své mladší sestře Zuzaně, která byla ve filmu krásná jako obrázek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film plný písniček slavil v roce 2001 bombastický úspěch. Filip Renč si s retro filmem odnesl z předávání Českých lvů hned pět sošek. Na natáčení si rádi zavzpomínají i herci.

Pro Zuzanu Norisovou se Rebelové stali filmem, který ji vystřelil v herecké kariéře mezi mladé a talentované hvězdy. Zuzaně (tedy filmové Tereze) to tenkrát slušelo jako nikdy předtím. Norisová na tu dobu vzpomíná jako na období, kdy nejedla. Filip Renč chtěl, aby byla tak hezky štíhlá, a ona to vzala vážně. Nakonec se jí žaludek tak stáhl, že už ani hlad neměla. Bohužel si krása vybrala svou daň a bez vitamínů a minerálů se jí začaly hodně kazit zuby.

Celý film byl vlastně postavený na příběhu Terezy a Šimona, kterého si zahrál Jan Révai. I on se filmem hodně zviditelnil. Sám tvrdí, že dostal od režiséra pokyn moc nehrát a být sám sebou. V roce 2020 se k Rebelům vrátil na divadelních prknech, ale na roli Šimona už byl starý, takže si zahrál Terezina otce, kterého ve filmu hrál Tomáš Hanák.

Soňa Norisová je v současné době v Čechách populárnější než mladší Zuzana. Vděčí za to hlavně jednomu z nejoblíbenějších seriálů posledních let (Policie Modrava), kde si zahrála kapitánku Janu Vinickou. Ve filmu Rebelové si zahrála jednu z vedlejších rolí, ale vtipné je, že své mladší sestře, seriálové Tereze, hrála macechu.

Chybička se vloudila

Film plný písniček zářil také barvami. Na kostýmech se nešetřilo a pamětníkům připomněly staré časy. Jen malá drobnost tvůrcům unikla. V šedesátých letech nebylo úplně běžné, aby si děvčata holila podpaží.

Jan Révai dnes

Jan Révai
Jan Révai | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Od natočení filmu uplynulo přes dvacet let, ale herec se tak trochu cítí být stále rebelem. Role Šimona mu nepřinesla jen příjemný zájem opačného pohlaví, ale také získal další herecké příležitosti. Kromě filmových, seriálových i divadelních rolí dostal možnost být také v porotě známé taneční soutěže. Dokázal se prosadit i jako „profesionální cestovatel“, kdy své cestovatelské zážitky dokáže dobře prodat. Na Voyo se objevil v seriálu Sex O`clock a vrací se i k divadlu.

Zuzana Norisová a kariéra

Zuzana Norisová
Zuzana Norisová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Stejně jako Révai, i Zuzana Norisová neměla o práci nouzi. Po čase však dala přednost rodině a práci odsunula až na druhé místo. Brzy se objeví v seriálu Jiřího Vejdělka Taneční a roli dostala i v pokračování slovenského seriálu Druhá šance.

Na film Rebelové vzpomíná ráda, ale zpětně vidí celou řadu chyb, které jako začínající herečka ve své první hlavní roli udělala.

Anna Veselá už nemiluje Olivera Twista

Anna ztvárnila postavu sečtělé Julči. Byla klidná až zakřiknutá, s brýlemi. I ona na natáčení ráda vzpomíná, hlavně na svého hereckého kolegu Luboše Kostelku, se kterým si užila hodně legrace. Film už dlouho neviděla, nemá televizi.

Annu Veselou už herectví dávno přestalo přitahovat. Žije v roubence v Podkrkonoší a podniká ve výrobě oblečení z bio bavlny. Občas však z lůna přírody přece jen zabloudí do civilizace a přijme nějakou menší roli. Naposled se objevila ve Zlaté labuti.

Jaromír Nosek také na první velkou roli nezapomněl

Film se natáčel v době, kdy skončil čtvrtý ročník na JAMU. Bylo to v létě. Přestože honorář nebyl velký, za větší roli byl rád. Do divadla nastupoval až na podzim, takže si udělal hezké poslední prázdniny a pochvaloval si krásné počasí a dobrou partu.

Zahrál si Boba, Šimonova kamaráda. Na filmy, kde hraje se moc nedívá. Některé repliky si pamatuje dodnes.

Jaromír Nosek je velmi aktivní člověk a za ty roky vystřídal několik divadelních angažmá a natočil celou řadu filmů. Divákům se v blízké budoucnosti představí v minisérii Děcko, která pojednává o střídavé péči a o problémech s početím i s dětmi.

Film uvede ČT1 18.8. odpoledne.

Zdroje článku: