Predrag Bjelac už podruhé polechtá divákům bránice a Emila doprovodí v jeho cestě za kariérou úspěšného policisty

Predrag Bjelac už podruhé polechtá divákům bránice a Emila doprovodí v jeho cestě za kariérou úspěšného policisty
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Emil nebyl úplně chlapík, který si vysnil, že bude běhat s pistolí a honit zločince. Raději měl práci v pohodlné kanceláři u svého stolu, kde se osvědčil jako dobrý analytik. Souhrou událostí se však ocitl nasazený do terénu a jeho první parťačka Radka (Marta Dancingerová) se musela obrnit trpělivostí.

Nejen, že byl Emil (Štěpán Benoni) trochu pomalý, nerozhodný a nešikovný, ale jeho chování vykazovalo i podivné chvíle, kdy budil dojem, že komunikuje s někým, koho vidí jen on sám.

Zdroj: FTV Prima

A Emil nebyl blázen. Za svůj nástroj k vykonání spravedlnosti si ho vybral duch mrtvého mafiána Darka. Působením disciplinované Radky a vědomostí, které měl o podsvětí Darko, se z Emila postupně přece jen vyklubal obstojný policista, který se začal v terénu orientovat.

Jeho snaha zbavit se ne tak úplně běžného pomocníka Darka však vyšla vniveč. Duch si sice plánoval, že až se prostřednictvím Emila pomstí všem, kteří ho zradili, najde svůj klid a odebere se do říše ostatních duchů. Jenže jak je vidět, v pozemském životě se nějak zasekl a Emil se bude muset smířit s tím, že bude dál dostávat nevyžádané rady a pokyny.

Zdroj: FTV Prima

Jisté změny však přece jen v jeho životě nastaly a dostal novou parťačku – kapitánku Havránkovou v podání Leony Skleničkové. Pětadvacetiletá herečka není ještě moc známá, ale v několika seriálech se už objevila. Fanoušci seriálu Zlatá labuť si ji vybaví jako přidrzlou židovskou slečnu, která svým chováním spustila lavinu událostí, kde zůstalo několik mrtvých.

Leonu Skleničkovou, která se snaží prosadit pod uměleckým jménem Leona, jste mohli vidět i v seriálech Policie Hvar, Na vlnách Jadranu nebo Pan profesor.

Seriál je už tradičně postavený na osvědčeném modelu dvojice policistů a sleduje, jak se dva rozdílné charaktery doplňují a trochu se škádlí. Právě duch dodává kriminálnímu seriálu odlehčený a originální náboj a Predrag Bjelac je tak výrazný typ muže, že se rozhodně nedá přehlédnout.

Predrag Bjelac
Predrag Bjelac | Zdroj: FTV Prima

Většina lidí si typově zajímavého dvaašedesátiletého herce všimla poprvé jako pravé ruky Radima Kraviece alias Káčka ve filmech Gangster Ka a Gangster Ka: Afričan.

Rodák ze Srbska v sobě trochu divokosti nezapře. S jeho výrazně řezanými rysy obličeje ani nemůže hrát hodné taťky od rodiny, ale jeho postavy mají vždy něco do sebe a většinou nejsou vyloženě záporné.

Zřejmě není moc srbských herců, kteří by se objevili v celé řadě zahraničních produkcí, ale Bjelac má za sebou už celou řadu úspěchů na mezinárodním poli a točí třeba v Anglii nebo v USA. Jeho zatím nejznámější role přišla roku 2005, kdy si zahrál ředitele chlapecké školy v Kruvalu, Igora Karkarova, a to ve čtvrtém pokračování filmu o Harrym Potterovi, Harry Potter a Ohnivý pohár. Objevil se i ve filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian.

Malou, ale nezapomenutelnou roli si zahrál v českém filmu Ro(c)k podvraťáků, kde byl preparátorem a snažil se uvést do původní podoby psa. Možná si ho vybavíte i v seriálu Cirkus Bukowsky  jako majitele chátrajícího cirkusu.

Seriálu Duch 2 patří sobotní večery na Primě.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text