Před kamerami nesmrtelný hrdina, v soukromí skromný a tichý člověk. Keanu Reeves moc ze svého soukromí neprozrazuje

Před kamerami nesmrtelný hrdina, v soukromí skromný a tichý člověk. Keanu Reeves moc ze svého soukromí neprozrazuje
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Oblíbit si tuto hollywoodskou hvězdu není vůbec složité. Už přes tři desetiletí je Keanu Reeves jednou z nejoblíbenějších hereckých hvězd, ale jen velmi málo se toho ví o jeho soukromém životě a tragédiích, které ho potkaly.

Reeves je vždy k fanouškům milý, nikdy neodmítl podpis nebo společnou fotografii, velice aktivně propaguje své filmy a chodí jako host do řady televizních pořadů, ale o soukromí nikdy nemluví. Proto byli fanoušci nadšení, když se v roce 2019 objevil na červeném koberci na LAMCA Art and Film Gala v doprovodu své o devět let mladší přítelkyně Alexandry Grant. Ta působí jako velmi obyčejná žena, která by mohla žít v sousedství každého z nás.

Přestože je Reeves na hollywoodském seznamu hodně nahoře a jeho filmy už vydělaly přes tři miliardy dolarů, je mistrem v utajování svého soukromého života. A protože je za všech okolností k lidem milý a pozorný, novináři ho nepronásledují a jeho soukromí respektují.

Jeho soukromí se tak daří odkrývat velice pomalu. To však jeho fanouškům nevadí a v roce 2019 dokonce v petici nasbírali 40 tisíc podpisů pro anketu O nejzajímavějšího žijícího člověka, kde byl Reeves označený jako nejzdravější žijící člověk a oblíbenec internetu.

Občas se objeví snímek, který se stane doslova virálním. Tak tomu bylo třeba v roce 2010, kdy svět obletěl snímek, jak herec sedí na lavičce a pojídá obyčejný sendvič. To většinou lidé se jměním odhadnutým na půl miliardy dolarů nedělají.

Reeves však nevyhledává pozornost a mimo svou práci chce žít ten nejobyčejnější život. I on už poznal, že ani všechny peníze světa mu nemusí přinést do života jen štěstí.

V roce 1999 mu jeho přítelkyně Jennifer Syme porodila mrtvou dceru. Pojmenovali ji Ava. Bylo to dítě zplozené z lásky a pár se z této tragédie nedokázal vzpamatovat. Rozchod byl pokusem, jak na celou událost zapomenout.

Právě v té době začal Reeves pracovat na Matrixu, který z něj udělal hvězdu po celém světě. Neuplynuly ani dva roky a jeho bývalá přítelkyně se zabila při autonehodě. Zprávy tvrdily, že se v té době léčila z deprese a policie v jejím autě našla dvě balení léků na předpis.

Reeves měl začít natáčet další pokračování Matrixu, ale byl nucen si vzít si volno poté, co slyšel zdrcující zprávy. Přibližně ve stejnou dobu byla jeho sestře Kim diagnostikována rakovina.

Od Symeiny smrti nebyl dlouhé roky veřejně spojen s žádnou ženou a ani o tragédii přímo nemluvil.

Fanoušci filmů o Johnu Wickovi  uvidí paralelu mezi jeho postavou nájemného vraha a jeho skutečnými zkušenostmi, přičemž John Wick také truchlí nad ztracenou láskou. Herec dokonce v jednom rozhovoru naznačil, že čerpal ze své vlastní smutné životní zkušenosti, která s ním bude navždy a nikdy nezmizí.

Nebyl to jediný případ, kdy Reeves ztratil milovanou osobu. V roce 1993 kolega herec River Phoenix, Reevesův nejlepší přítel, zemřel na předávkování drogami ve věku 23 let. Dvojice se setkala na natáčení I Love You To Death (Miluji tě k smrti) a vytvořila si zvláštní přátelství, jelikož byli oba stejně staří a oba procházeli raným životem v lukrativním a vysoce sledovaném světě.

Phoenix zemřel, když Reeves natáčel Speed ​​se Sandrou Bullock, která o incidentu promluvila o rok později.

Myslím, že toho prožil hodně, i když to nedává najevo,

řekla Bullock pro Télé 7 Jours v roce 1994.

Myslím, že skrývá velkou bolest,

dodala.

Reeves neměl ani moc snadné dětství. Narodil se v Libanonu Patricii Taylorové a Samuelovi Reevesovi a navštěvoval čtyři střední školy, než odešel, když mu bylo 17.

Jeho otec odešel od rodiny, když byly Reevesovi pouhé tři roky, a jeho matka se často stěhovala. Žili na Havaji, v New Yorku, Kanadě, dokonce i na krátkou dobu v Austrálii.

Naposledy Reeves viděl svého otce ve věku 13 let. V extrémně vzácném rozhovoru Reeves v roce 2002 uvedl:

Poslední den jsme seděli na verandě a zírali na temnou oblohu. Ten večer skoro nic neřekl. Další den nás přivezl na letiště a pak jsme o něm 10 let nic neslyšeli.

Navzdory špatným rodinným poměrům se Reeves nevydal temnou cestou, kterou vidíme u mnoha slavných celebrit, které si sáhly na dno, než se staly hvězdami.

Keanu nikdy o svých penězích nemluví, ale není tajemstvím, že po natáčení Matrixu koupil všem kaskadérům motorku Harley Davidson, aby si užili potěšení z jízdy. Štábu na natáčení běžně kupuje svačiny, ty nejhůře placené bere na oběd a je schopný jim dojednat prémie za dobře odvedenou práci. Asi není žádný jiný herec, který by se staral o dobré pracovní podmínky všech lidí, kteří se zapojí do natáčení.

Obyčejný zaměstananec se o něm zmínil:

Od té doby jsem pracoval na asi 30 různých scénách a nikdy jsem nepotkal herce tak velkorysého a přátelského jako on. Většina herců, které jsem viděl a s nimiž jsem pracoval, jsou totální pitomci, kteří si vždy myslí, že jsou lepší než my. Keanu na druhé straně byl přinejmenším společensky přístupný a rozhodně dobrosrdečný.

Vzpomněl také, jak Reeves vezl jednoho z pomocných pracovníků do servisu, aby si vyzvedl své auto.

Na internetu se objevily i snímky, jak se Reeves podělil o svačinu s bezdomovcem, ale všichni vědí, že to nebylo kvůli budování image. Herec dokáže využít svého vlivu, aby zajistil pracovní místa pro pomocný personál a neváhá se vzdát i části svého honoráře, aby zůstaly peníze pro ty, co je potřebují.

Když se k tomu přidají příběhy, jak hvězda s milionovým jměním stojí v dešti v řadě, aby se dostala do klubu, kam by ho nejspíš odnesli v náruči, kdyby sundal pláštěnku a řekl, kdo je, nebo když jako obyčejný cestující nabízí své místo v newyorském metru, nejde toho chlapíka nemilovat.

Jak vidí americkou hvězdu evropští tvůrci, to se můžete přesvědčit v zajímavém dokumentu Keanu Reeves – Mesiáš z Matrixu už 23.8. na ČT ART večer.

Zdroje článku: