Prázdniny s Broučkem: Na netradiční dovolenou ve zděděném obytňáku se vydává sympatická rodina

Prázdniny s Broučkem: Na netradiční dovolenou ve zděděném obytňáku se vydává sympatická rodina
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Stylovou dovolenou na Jadran naplánovala za celou rodinu maminka Monika. Jako foodblogerka už cestou k moři hoří nedočkavostí, co zajímavého svým čtenářům přinese. Učitel Honza si sice představoval dovolenou jinak, ideálně s leteckou dopravou, ale nakonec, když v cíli bude vychlazené pivo, je mu to jedno.

V novém českém snímku se v hlavních rolích potkali Lukáš Příkazský a Bára Poláková.

Já hraju učitele a jsem rád, že mojí filmovou manželkou je právě Bára. Známe se spolu už od DAMU, já jsem byl o ročník níž, a poprvé jsme si spolu zahráli už na škole. Bára hrála hlavní roli, a protože jich bylo málo, tak byly role doplněny studenty z dalších ročníků. Tehdy jsme spolu hráli poprvé. Pak jsme se znovu setkali v Rubínu a teď v komedii Prázdniny s Broučkem,

vypráví Lukáš Příkazký.

Obytný vůz Brouček s rokem výroby 1972 dal zabrat jak filmovým hrdinům, tak i štábu. Velké štěstí bylo, že jeden z rekvizitářů byl šikovný automechanik a vůz, který měl svou hlavu, dokázal přemluvit ke spolupráci. Když se točily záběry v autě, režisér se musel přizpůsobit, protože natáčení uvnitř skromného prostoru auta nebylo úplně snadné. Zvukař musel být zavřený na malé toaletě, protože jinde nebylo místo.

V dalších rolích se představí držitel Českého lva Tomáš Jeřábek, Michal Isteník, Martin Sobotka, Pavel Zedníček, Marie Ludvíková, Patrik Děrgel a Pavel Nový. Film plný veselých příhod je dílem režiséra Jiřího Matouška.

Určitě jsem tentokrát byl v daleko větším napětí, než když jsem točil jiné filmy v pozici asistenta režie. Mockrát jsem se ocitnul v situaci, kdy jsem věděl, že na natočení mám jen jediný pokus, například na rozbíjení rekvizit ve filmu. A především v momentech, kdy už zapadalo sluníčko a já věděl, že tyhle herce už nikdy nebudeme schopni dát dohromady v této sestavě. Na natočení scény zbývalo pár minut. To si nedokážete představit, jaký to je fofr. Buď to natočíte teď hned s tím, co máte, nebo ta scéna v tom filmu nebude. Je to zvláštní forma adrenalinu, která vás žene k výsledku. Zároveň vnímám tento film jako nový začátek, a tím pádem přelomový moment v mém životě,

popisuje režisér.

Bára Poláková dostala svou roli na míru a už při psaní scénáře měla Monika její tvář. Podobné to bylo i s Lukášem Příkazským. Ten si natáčení tak pochvaloval, že začal uvažovat o tom, že si půjčí karavan a vezme svoji rodinu na podobné dobrodružství.

Letní komedie bude od 18. října na prima+.

Zdroje článku:
  • Press kit bontonfilm.cz,
  • Autorský text