Politika očima Francouzů v úspěšném satirickém seriálu Parlament

Politika očima Francouzů v úspěšném satirickém seriálu Parlament
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Česká televize se snaží držet krok se streamovacími platformami, a proto se rozhodla udělat své iVysílání pestřejší a nápaditější. Přilákat by mělo i mladší generaci diváků, která stále více upřednostňuje sledovat své oblíbené pořady v době, která je pro ně ideální.

V iVysílání se tak objevil poměrně trefně ve volebním období už se svou třetí sérií satirický seriál Parlament, který pobaví neotřelým humorem a pohledem na instituci Evropského parlamentu. U českých diváků se seriál setkal se skvělým ohlasem. Pokud jste ještě tento pořádný „nášup humoru“ neobjevili, čeká na vás už 30 epizod pro dobrou náladu.

Parlament je seriál o mládí, ale také příběh o závazku.

Můžeš něco změnit, 

říkali...

První řada Parlamentu

Samy (Xavier Lacaille) přijíždí do Bruselu den po hlasování o Brexitu. Mladý parlamentní asistent, který byl právě přijat, toho o evropských institucích moc neví, ale doufá, že mu to projde s šarmem a žvatláním.
Svou nešikovností se ocitl v situaci, kdy měl na starosti přijetí pozměňovacího návrhu o rybolovu. Vezme svůj osud do vlastních rukou, ale možná neměl... Jak dosáhnout toho, aby byl pozměňovací návrh přijat v Evropském parlamentu? Samy o tom nemá ani tušení a má na to šest měsíců. Jeho dny se změnily v „křížovou výpravu“ mezi odříkáním a učením.

Druhá seriálová sezóna

Samy se stává asistentem Valentina Cantela, ambiciózního europoslance, který byl právě zvolen. Samy se ocitá ve stínu dokonalé stážistky a musí zvládat novou přítelkyni. Zmatený Samy začíná žonglovat se svými hodnotami, prací a láskou. Tak pokračuje jeho cesta mezi závazkem a kompromisem.

A Parlament do třetice

Samy se ve svém životě v Bruselu dobře usadil. Stal se politickým poradcem a je dokonale zamilovaný do Rose (Liz Kingsman), která se vydává na náročnou kariéru novinářky na volné noze. Křehkou rovnováhu vztahu naruší další postava a ve hře budou i francouzsko-německé vztahy.

Parlament, který získal ocenění za nejlepší seriál od francouzské asociace kritiků, baví neotřelým humorem i pohledem na instituci Evropského parlamentu. Jeho tvůrci, kteří sami absolvovali v této instituci pracovní stáže, tak do příběhu dodávají autenticitu podtrženou velkou dávkou humoru.

Část třetí série se dokonce natáčela přímo v budově Evropské komise. Tento divácky úspěšný seriál také nedávno ohlásil přípravu na vznik čtvrté série.

Všechny tři řady seriálu Parlament jsou v iVysílání dostupné od 2. června 2024.

Zdroje článku: