Po jeho kníru ženy šílely. Na nostalgický výlet nás vezme Tom Selleck jako veterán vietnamské války Thomas Magnum

Po jeho kníru ženy šílely. Na nostalgický výlet nás vezme Tom Selleck jako veterán vietnamské války Thomas Magnum
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak to už tady dlouho nebylo, zavzpomínají si ženy, které mohly na rodákovi z Detroitu oči nechat. V lednu oslaví tento bývalý lamač srdcí už 80 let, ale když se začal seriál v roce 1980 vysílat, byl v životní formě. A jeho šarm neunikl ani Monice z Přátel.

Tom Selleck si kouzlo osobnosti dokázal udržet velmi dlouho. Ještě v roce 2010, kdy si zahrál bývalého špiona v bláznivé komedii Vrahouni, byl velice zachovalý. Fanynky dokázal potěšit v několika filmech, kde si zahrál detektiva. Poslední ze série filmů s touto postavou natočil v roce 2015 (Jesse Stone: Ztracen v Paradise).

V seriálu Magnum nebyl ještě tak seriózní a tvůrci vsadili na pohledného muže s dobrodružnou povahou, trochu namyšleného, ale zároveň se smyslem pro spravedlnost. A k pohlednému rošťákovi patří samozřejmě pořádné auto, pěkná porce žen a protivník, se kterým se v žertu škádlí. A také je třeba nešetřit na pěkné porci darebáků, kterým Magnum jako soukromý detektiv pěkně umí zatopit. Když se k tomu přidalo ještě atraktivní prostředí, úspěch byl zaručený.

Seriál se natáčel v letech 1980 až 1988 a televizní diváci ho dostávali pěkně po malých týdenních dávkách. V první epizodě se Magnum vloupá do vily extravagantního boháče Robina Masterse a jak z děje vyplyne, jde o zkoušku, jak by dům odolal skutečným zlodějům. Detektiv tak prokázal, že je ho v honosné vile třeba, protože správce nemovitosti Higginse (John Hillerman) a psi neuhlídají miliardářovo bohatství.

Higgins není zrovna z nového nájemníka nadšený, nechápe ani drzost, s jako si Magnum hned vezme do užívání jeho luxusní automobil. Ti dva se budou pěkně kočkovat, což seriálu dalo hodně humorný náboj.

Magnum má také na dosah pár dobrých kamarádů z války ve Vietnamu a ti mu neváhají pomáhat.

herci ze seriálu
herci ze seriálu | Zdroj: MCA/Universal Pictures / © Česká televize

Děj měl ve své době náboj a diváci dostali přesně to, co chtěli. Pod humornou dějovou linkou je i vážné téma, které občas vyplave na povrch a ukazuje, s jakými následky se váleční veteráni museli potýkat.

Seriál by pravděpodobně ani zdaleka nedosáhl takového věhlasu, kdyby v něm nebyl ústřední postavou Tom Selleck. Ten byl pětkrát po sobě za tuto roli nominovaný na Emmy.

Ale i on za popularitu zaplatil nemalou daň. Po dobu natáčení seriálu nesměl přijímat jiné hlavní role, a tak musel odmítnout i nabídku na roli Indiana Jonese ve filmu Dobyvatelé ztracené archy. Moc nechybělo a oblíbený Indiana mohl nosit pořádný knír!

Tvůrce nejvíce překvapilo, že diváci ani tak neocenili práci detektiva, ale zamilovali si právě vztah mezi Magnumen a Higginsem. Stylový, vždy upravený a zjevně inteligentní správce měl jako protivníka tvrdohlavého floutka, který si až po třicítce uvědomil, že vlastně nežil a chtěl to dohonit. Magnum však trochu klame tělem, uvnitř je to stále důstojník a gentleman. Dvojice se zároveň skvěle doplňovala a oba muži se navzájem potřebovali.

Zdroje článku: