Ulice: Mastný narušuje harmonii, ale takoví lidé mezi námi zkrátka jsou, říká Pavel Novotný

Ulice: Mastný narušuje harmonii, ale takoví lidé mezi námi zkrátka jsou, říká Pavel Novotný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V dosavadních epizodách 20. sezóny Ulice jsme si Radka Mastného moc neužili, ale to se jistě změní. Jeho představitel Pavel Novotný v rozhovoru poznamenal, že bude i nadále do všeho rýpat a chovat se jako protivný, nevrlý chlap. I takoví lidé, kterým nikdy není nic dobré, se mezi námi pohybují.

Z jednoho dne se stalo 19 let

Oslava k jubilejní dvacáté sezóně Ulice přilákala mnoho známých herců z nekonečného seriálu, včetně Pavla Novotného, jenž je s rolí Radka Mastného spojen neuvěřitelných devatenáct let i přesto, že měl původně nastoupit na jediný den. To a mnoho dalších zajímavostí prozradil v rozhovoru pro eXtra.cz.

Vzpomínám si na to moc dobře a právě při této události mi došlo, že je to strašně dlouho, devatenáct let, co jsem v seriálu. Nastoupil jsem tam jako epizodní herec na jeden natáčecí den, protože Lumír Nykl se potřeboval se svojí Světlanou setkat s někým, jedno s kým, no a dopadlo to takhle.

Zvláštní že se věci někdy takhle vyvinou, ale stalo se tak docela přirozeně. Mastný se zkrátka občas objevil na scéně, ne že by najednou byl nepřetržitou součástí seriálu. Teprve v posledních letech točí herec pravidelněji.

Postupně dospěli k tomu, že potřebují nějakého antagonistu, který bude neustále do něčeho vrtat, bude protivný a otravovat, a našli ho ve mně.

Padouch už možná není, ale protivný být nepřestane

Kdysi dávno platil Radek Mastný skutečně za vyloženě zápornou postavu, zkorumpovaného politika, jenž ztrpčoval život nejen Lumíru Nyklovi (Václav Svoboda). To se ale postupem času změnilo, Radek se stal dědečkem a zlepšil se i jeho vztah s dcerou Gábinou (Aneta Krejčíková), jenž býval v začátcích hodně napjatý.

Po rozvodu s druhou ženou Denisou (Stanislava Jachnická) se dal překvapivě znovu dohromady s první ženou, Milenou Pumrovou (Alena Štréblová), s níž se sice neustále hádá, ale přesto jsou pořád spolu. V tom tkví vlastně jejich zábavný přínos pro seriál. Diváci si věčné hašteření užívají, zejména v kombinaci se seriózním soudcem Hermanem (Marek Vašut), s nímž se Radek rád srovnává.

Nevím, jestli je to úplně dobře, protože nějaký padouch tam být musí. To je možná příliš silný výraz, ale člověk, který, jak jsem říkal, pořád narušuje harmonii. Takoví lidé v životě zkrátka jsou a takové povahy mezi námi chodí a někdy je těžké s nimi žít. To myslím, že by mělo vydržet i dál.

Někteří diváci by možná namítli, že padouchů je v Ulici bez toho víc než dost, ostatně taková Soňa Čechová (Lucie Vondráčková) vydá pomalu za deset. Pavel Novotný samozřejmě nesmí prozrazovat, jakým směrem se dál bude vyvíjet charakter jeho postavy, ale přesto nás ujišťuje, že Mastný bude pořád do všeho rýt a občas bude protivný.

Zároveň bude opravdu upřímně rád, že má vnuka, dceru, rodinu. Ale holt, přesně jak jsem říkal před chvílí, jsou mezi námi lidé, kteří na všem vidí nějaké mouchy. Nevidí sklenici poloplnou, ale naopak.

Zdroje článku: