Film týdne: Pan Nepolapitelný je svižný příběh inspirovaný životem skutečného profesionálního zločince

Film týdne: Pan Nepolapitelný je svižný příběh inspirovaný životem skutečného profesionálního zločince
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Gilbert Galvan Jr. (Josh Duhamel) je sympatický americký profesionální zločinec, který si měl odpykat trest v michiganské věznici, ale to se mu moc nezamlouvalo, a tak vymyslel plán útěku. Bezpečně se dostal až do Kanady. V nic netušícím Ontariu si změnil identitu a stal se z něj zdánlivě bezúhonný Robert Whiteman.

Ani Gilbert však nedokáže odolat svodům lásky a podlehne půvabné ženě (Elisha Cuthbertová), která má však velké finanční nároky. Gilbertovi je brzy jasné, že poctivou prací nedokáže vydělat tolik peněz, aby byla jeho láska spokojená. Hnaný láskou se vrací na šikmou plochu a věří, že tentokrát už bude chytřejší a nenechá se chytit. Co víc, objeví v sobě opravdový talent.

Přestrojený za bezpečnostního analytika cestuje letecky po celé zemi a zvládá vybrat i více bank v několika různých městech za jediný den. Média mu dávají chytlavou přezdívku „Pan Nepolapitelný“ a okamžitě se stává slavným. Dav se jeho příběhem baví a všichni jsou na jeho straně. Tedy skoro všichni. Právě jeho stoupající popularita naštve nelítostného policejního detektiva Johna Snydese (Nestor Carbonell), který se rozhodne polapit drzého zloděje za každou cenu.

Napínavý akční krimithriller, v němž nechybí ani oblíbený Mel Gibson, vznikl podle skutečných událostí a životního příběhu nepolapitelného „Létajícího bandity“ Roberta Whitemana. Ten dokázal na území Kanady vyloupit 63 bank a klenotnictví. Jeho příběh sepsal novinář Robert Knuckl, který s ním dělal několik rozhovorů.  

Hrají: Josh Duhamel, Mel Gibson, Elisha Cuthbertová, Nestor Carbonell

Josh Duhamel
Josh Duhamel | Zdroj: FTV Prima / Quiver Distribution

Zajímavosti

Pan Nepolapitelný se měl původně natáčet v kanadských městech Vancouver a Ottawa, ale kvůli pandemii covidu-19 bylo místo natáčení nakonec přesunuto do amerického státu Georgia. Natáčelo se od května do června 2021. V září pak ještě vznikaly dodatečné záběry v kanadské Ottawě.

Natáčení bylo původně naplánováno na 32 dní, ale z finančních důvodů bylo zkráceno na 21. Režisér Allan Ungar pak prozradil, že se přesto stihlo natočit 200 záběrů na 95 různých místech. Ale někdy to vyžadovalo, aby Ungar řídil tři štáby zároveň. Někdy mu musel dokonce vypomáhat Nestor Carbonell, který je kromě herce také zkušeným režisérem.

Nestor Carbonell si během natáčení filmové honičky přetrhl Achillovu šlachu. I když mu bylo doporučeno, aby okamžitě zamířil do nemocnice, rozhodl se vydržet do té doby, než skončí natáčení.

Herečka Elisha Cuthbertová během natáčení zjistila, že je podruhé těhotná.

Film je v nabídce TV Prima 22. června večer.

Zdroje článku:
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text