Novinka Kevina Costnera Horizont: Americká sága by po vzestupu a pádu mohl skončit na Netflixu

Novinka Kevina Costnera Horizont: Americká sága by po vzestupu a pádu mohl skončit na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě v dubnu se psalo o novém projektu herce, režiséra a producenta Kevina Costnera jako o uskutečněném snu a ohromující podívané. Sám Costner do projektu za více než 100 milionů dolarů zainvestoval vlastní peníze, které získal tím, že zastavil svůj ranč. Na FF v Cannes mu diváci tleskali ve stoje 11 minut.

První nadšení z velkolepé westernové ságy opadlo, první ze dvou zatím natočených filmů (v plánu jsou ještě další dva filmy) je v kině sice úspěšný, ale nechodí na něj tolik lidí, aby se Costnerovi vložené peníze vrátily. Western ve filmu je podle Hollywoodu mrtvý žánr. Vzhledem k tomu, že většinu návštěvníků kin tvoří mladá generace, nedostává se Costnerovu snímku tolik pozornosti, kolik si zaslouží.

A právě to je příležitost pro streamovací platformy. Zdá se, že jednání s Amazonem nedopadlo dobře, a tak by to mohla být šance pro Netflix. Streamovací gigant by se částečně podílel na financování 3. a 4. filmu, ale většina rozpočtu by pocházela z externích zdrojů.

Budoucnost Horizontu

V tuto chvíli neexistují žádné další veřejné podrobnosti o nabídce, kterou Netflix Costnerovi učinil, ani o tom, zda o tom Costner uvažuje. Je zde pochybnost, že by mohl mít problém s tím, že Netflix nenabídne také distribuci v kinech, ale pouze na streamu.

Na druhou stranu, Costner už v minulosti s Netflixem úspěšně spolupracoval a několik jeho projektů mělo na Netflixu velký úspěch.

Druhý již natočený film má naplánovanou premiéru na srpen, ale s ohledem na první film, který nedosáhl očekávané odezvy v pokladnách kin, není nic jisté.

U nás měl první film v kinech úspěch a na csfd má hodnocení 81 %. Recenze vypovídají o tom, že nejde o projekt ušitý horkou jehlou. Za všechny spokojené diváky mluví jeden z recenzentů:

Čistokrevná esence dokonalé filmařiny, umně zabalená do atraktivního hávu divokého západu. Na snímku Horizon: An American Saga je z každého políčka citelně znát, že se jedná o velikášský srdcový projekt Kevina Costnera. Již od prvních vteřin velkorysé stopáže jste totiž doslova ohromováni spektakulárními výjevy úžasné, ničím nedotčené krajiny, v jejímž srdci nalezneme pestrou paletu postav spolu s jejich životními příběhy, u nichž s postupem času nalézáme stále více společných styčných ploch. V tomto bodě je tedy více než jasné, že Costnerova láska ke klasickému westernovému žánru pramení z jeho nejhlubších zákoutí, jelikož už to bude nějaká doba, co jsem viděl tak moc procítěné, nikam nespěchající vyprávění…

Bohužel právě trochu rozvláčné tempo od filmu odrazuje mladou generaci, která chce všechno rychle, s pořádnou dávkou násilí a nejlépe s velkým podílem počítačových (a tedy nereálných) záběrů.

Zdroje článku: