Nikdy neříkej nikdy: Romantika pro sychravý podzim – tentokrát příběh dvou osamělých srdcí se šťastným koncem

Nikdy neříkej nikdy: Romantika pro sychravý podzim – tentokrát příběh dvou osamělých srdcí se šťastným koncem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V romantické komedii si diváci užijí Terezu Kostkovou, Tomáše Maštalíra nebo Lenku Krobotovou. Tereza Kostková hraje sympatickou a ráznou cvičitelku jógy, které nevyšlo manželství a chce se věnovat hlavně své práci a dětem v pubertě. To, že by ji ještě potkala v životě osudová láska, vůbec nezvažuje.

Má přece zdravé děti, práci, která ji naplňuje, a dobré přátele. Co by mohla od života ještě chtít? Mnozí nemají ani to. Jenže, přece jen se někdy cítí osamělá a přemýšlí, zda by neměla být v hledání lásky trochu aktivní a jít štěstí naproti.

Jóga a tvrdá příprava

Role cvičitelky jógy znamenala pro Terezu Kostkovou důkladný trénink. Podle svých slov vždy sportovala, ale náročná příprava na roli ji trochu zaskočila. Jóga je trochu specifická a musela při cvičení vypadat přirozeně.

Připravit se na roli a věnovat se józe s potřebnou intenzitou bylo celkem náročné. Musela jsem hodně trénovat, ráno dříve vstávat a cvičit. Když jsem třeba přijela na Slovensko a měli jsme točit hned ráno, ještě v noci jsem si opakovala prvky sestav, které jsem pak měla dělat. Všechno totiž muselo vypadat přirozeně, jako by jóga byla můj denní chléb. Ale bavilo mě to, během natáčení to můj denní chléb opravdu byl,

popisuje představitelka hlavní role.

Jóga je ovšem ve filmu spjata s řadou komických situací. Postava Tomáše Maštalíra musí chodit na jógu kvůli bolavým zádům a často se ocitne zcela sám mezi ženami. A přestože má oči pouze pro postavu Terezy Kostkové, jedna z nich v podání Eriky Stárkové si na něj hned začne brousit zuby.

Rozvedenej chlap začne chodit na jógu plnou ženských, není ti to podezřelý?

Tak uvažuje kamarádka postavy Terezy Kostkové v podání Pavly Tomicové.

Tomáš Maštalír si během natáčení vyzkoušel zajímavou práci. Stal se arboristou – ošetřovatelem stromů. To pro něj znamenalo i natáčení ve dvacetimetrové výšce.

Novou zkušeností pro mě bylo, když jsem visel na lanech na stromě dvacet metrů nad zemí,

vzpomíná na natáčení Tomáš Maštalír.

Díky této scéně a díky zkušeným arboristům, kteří na mě dávali pozor, jsem do jejich světa trošku nakoukl a zjistil jsem, že ten jejich svět a pohled z vysokých korun stromů je hodně zajímavý. Vrátil jsem se i do chlapeckých let, protože jako kluk jsem na stromy lezl rád a myslím, že nebyl strom, který se mi nepovedlo zdolat,

dodává s úsměvem.

Tomáš Maštalír
Tomáš Maštalír | Zdroj: Bontonfilm

Do natáčení zasáhlo počasí

Film Nikdy neříkej nikdy vznikal téměř dva roky. V jeden okamžik se práce musely zastavit, protože nebyl sníh. Čekalo se tedy s dotočením na další zimu. Tvůrci však nelenili a během čekání obohatili příběh o další scény. Nakonec tak byli všichni spokojení.

Celou tu dobu čekání na poslední klapku jsem se těšila, že se s celým štábem na Slovensku zase uvidíme. Když jsem se nakonec měla vrátit na „místo činu“, které mám i s jeho lidmi ráda, cítila jsem až pověstné motýly v břiše,

vzpomíná na závěr natáčení Tereza Kostková.

Bylo to docela výstižné, protože i naše filmové postavy se vracely tam, kde jim už jednou bylo spolu dobře. V tu chvíli jsem se cítila úplně stejně, jako moje postava,

dodává představitelka hlavní role.

Píseň od Paľo Habery

Ústřední píseň k filmu složil Paľo Habera, pro kterého je to nová skladba po několikaleté odmlce. Jmenuje se „Všechno se může stát“ a zazní v závěru filmu.

Tvůrci filmu Haberu oslovili a muzikant po zhlédnutí filmu neváhal.

 Já mám rád romantické filmy. Hodně se teď točí filmy postavené na efektech, kde herci natáčí sami na zeleném pozadí a musí si představovat, co vlastně je okolo nich. Já jsem odchovaný Woody Allenem, mám radši vztahové filmy a filmy ze skutečného života, filmy, které se mohou stát…,

popisuje Habera, proč píseň pro film složil i s odkazem na jeho název.

O FILMU

Film Nikdy neříkej nikdy ukáže, že všechno zlé opravdu může být pro něco dobré. Naďa a Petr se se svými partnery právě rozvádí. Před soudem do sebe nejprve lehce vrazí autem a díky tomu na sebe začnou narážet i dále v životě. Z jejich rozvíjejícího se vztahu se pak stane bláznivá jízda dvou neúplných rodin, která bude výzvou nejen pro ně, ale i pro jejich blízké.

Komedii Nikdy neříkej nikdy si můžete vychutnat 26. října na TV Prima v hlavním vysílacím čase.

Zdroje článku:
  • Press kit Bontonfilm,
  • Press kit FTV Prima,
  • Autorský text