Nejoblíbenější filmová postava ve Velké Británii chystá návrat. Valentýn nadělí fanouškům čtvrtou Bridget Jonesovou

Nejoblíbenější filmová postava ve Velké Británii chystá návrat. Valentýn nadělí fanouškům čtvrtou Bridget Jonesovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Neexistuje žádná jiná postava, která by chytla Brity za srdce tak silně jako Bridget Jonesová. Ať už ji milujete, nebo nenávidíte (nebo vám její názory na tělesnou váhu a muže připadají trochu podivné), nelze popřít, že je jednou z nejslavnějších postav popkultury.

Díky tomu je čtvrtý film Bridget Jonesová hodně diskutovaným tématem, a to i přesto, že trojka ve světě moc nezabodovala. Původní filmová adaptace, Deník Bridget Jonesové, byla vydána v roce 2001, pokračování Bridget Jonesová – S rozumem v koncích v roce 2004 a zatím poslední film, Dítě Bridget Jonesové, na sebe nechal čekat do roku 2016. Tyto tři filmy dohromady celosvětově vydělaly přes 760 milionů dolarů, což na romantickou komedii není vůbec špatné. První z filmů se natočil asi za 25 milionů dolarů.

Renée Zellweger se chystá zopakovat svou roli Bridget, nominovanou v roce 2002 na Oscara, ve filmu Bridget Jonesová: Láskou šílená. Jde o spolupráci Universal Pictures a Working Title, kterou spolufinancuje Miramax a režíruje Michael Morris.

Z hereckého obsazení se očekává především Grantův návrat poté, co jeho postava Daniela Cleavera byla považována za mrtvou (a později se ukázalo, že je naživu) ve filmu Dítě Bridget Jonesové. Kdo bude chybět, je Colin Firth, který udělal z Bridget vdovu.

Opět se film nechává inspirovat knihou

O čem ale film bude? Bridget i Daniel se vrátí, ale opráší také svůj starý milostný vztah? Jak se příznivci filmů, kteří sáhli i po knižním zpracování, přesvědčili, odpověď na to, jak bude život padesátnice pokračovat, není jistý. Scénář se často od literární předlohy hodně liší.

Pokud by se alespoň tvůrci drželi základní dějové linky ze začátku knihy, tak se padesátiletá Bridget stará o dvě děti poté, co Mark Darcy zemřel, když se pokoušel zachránit svět. Spisovatelka Fieldingová již dříve uvedla, že smrt Darcyho byla dlouho plánovaná, protože by děj už nijak neoživil a Bridget by stejně nejspíš kvůli pracovnímu nasazení manžela byla stále sama s dětmi. Navíc by se její citový život ocitl na mrtvém bodě. Colin Firth se nicméně na natáčení objevil, protože na něj bude jeho žena vzpomínat.

Produkční studio nekomentovalo, jak přesně bude nový film sledovat děj knihy, ale zdroj nedávno naznačil, že bude následovat Bridget jako matku, která se bude snažit procházet novým světem sociálních médií a seznamovacích aplikací, přestože se dlouho přes smrt své životní lásky Marka Darcyho nedokázala přenést.

Bridget bude v novém filmu opravdová puma a bude vidět, jak začíná vztah s mnohem mladší postavou, kterou hraje Leo Woodall,

prozradil anonymní zdroj.

Hugh Grant je zpět jako Daniel Cleaver. Přestože herec už před lety vydal prohlášení, že už ho hraní nebaví a chce se stáhnout do soukromí, asi mu to moc nevyšlo a v profesi, kde je tak oblíbený, i nadále setrvává.

Podle „zaručených informací“ je v tomto filmu ctěné přísloví „stará láska nerezaví“ a padesátileta Bridget není o moc moudřejší a v lásce rozvážnější, než jak ji známe. Zase budou v jejím životě dva muži a na milostný trojúhelník je tedy zaděláno.

plakát k filmu
plakát k filmu | Zdroj: CinemArt

Kromě Hugha Granta se ve filmu objeví doktorka Rawlingová v podání Emmy Thompson, která bude mít občas ze své pacientky pěkně zamotanou hlavu. Nebudou chybět ani známé tváře rodičů hlavní hrdinky Gemmy Jones a Jima Broadbenta. A protože by tato potřeštěná blondýna nejspíš nepřežila bez svých přátel, vrací se i Shirley Henderson, Sally Phillips, James Callis a Sarah Solemani. Jak už bylo zmíněno, premiéra je stanovena na únor 2025.

Zdroje článku: