Role Barneyho byla pro Neila Patricka Harrise výhrou v jackpotu. Přišel si díky ní na slušný balík

Role Barneyho byla pro Neila Patricka Harrise výhrou v jackpotu. Přišel si díky ní na slušný balík
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Úspěch ve známém sitcomu přinesl herci Neilu Patricku Harrisovi nejen obdiv a uznání fanoušků po celém světě, ale i záviděníhodnou výplatu, o které si většina z nás může nechat jen zdát.

Jak jsem poznal vaši matku se Sheldonem

Neil Patrick Harris je populárním a talentovaným hercem, jenž si získal srdce milionů lidí charakteristickými výkony na plátně a okouzlující osobností. Relativně nedávno šokoval své fanoušky, když prozradil částku, kterou dostával týdně za účinkování v oblíbeném komediálním seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Ten měl celkem devět sérií, odstartoval v září 2005 a skončil v březnu 2014. Harris zde ztvárnil svůdníka Barneyho Stinsona, jenž neuznává manželství a dává přednost životu plnému nezávazného sexu a zábavy. Jeho legendární ztvárnění této postavy mu pomohlo upevnit status všestranného a nadaného baviče.

Krátce po skončení seriálu v rozhovoru pro The Howard Stern Show odhalil, že byl zejména v posledních sezónách „dobře placený“. Moderátorovi sdělil, že tenkrát vydělával 250 000 $ týdně. Další hlavní herci ze seriálu prý dostávali stejnou částku. „Mám pocit, že každý prokázal svou hodnotu v pořadu, všichni se snažili a zasloužili si být dobře placeni,“ prohlásil. Uvádí se ale, že v poslední sezóně pořadu si většina herců vydělávala 225 000 $ za epizodu, zatímco on sám míval 400 000 $ za epizodu v 9. a poslední sezóně, což je přibližně o 175 000 $ více.

Právě o roli Barneyho se mimochodem ucházel také Jim Parsons, jehož později proslavila role Sheldona Coopera v neméně úspěšném seriálu Teorie velkého třesku. V jednom z následných rozhovorů uvedl, že je vlastně rád, že roli získal Neil Patrick Harris, jelikož ji zahrál lépe, než by on sám dokázal. Ostatně, Harris byl za rok 2009 nominován na Zlatý Globus za nejlepší vedlejší roli v televizním seriálu.

Nadaný herec, moderátor, bavič i spisovatel

Rozmanité talenty a vášně Neila Patricka Harrise, od moderování předávání cen až po psaní knih, z něj činí skutečně pozoruhodnou a vlivnou osobnost v zábavním průmyslu. Inspiruje fanoušky otevřeností a oddaností důležitým věcem. Vedle televize prokázal svůj talent i na jevišti, hrál v několika broadwayských produkcích a získal uznání kritiky. Lásku k jevišti, šarm a vtip předváděl rovněž během moderování cen Tony.

V roce 2006 se veřejně přiznal k homosexualitě a stal se inspirací a obhájcem LGBTQ+ komunity. Jak už bylo naznačeno, věnuje se též psaní a jeho knížky vyšly i v češtině. Nakladatelství Argo vydalo jeho biografii pod názvem Zvol si vlastní životopis (2016) a v nakladatelství Fragment pak vyšel jeho dobrodružný příběh pro mládež Kouzelnická parta (2019).

Vzhledem k tomu jistě nepřekvapí, že je sám vášnivým kouzelníkem a už od dětství miluje magii. Uvědomuje si důležitost gramotnosti a aktivně podporuje programy a iniciativy v oblasti gramotnosti dětí. Povzbuzuje mládež k tomu, aby prozkoumávala svět knih. Není divu, že si získal respekt fanoušků po celém světě.