Na obrazovky míří mimořádně povedená predátorská lahůdka, kde se dá napětí krájet

Na obrazovky míří mimořádně povedená predátorská lahůdka, kde se dá napětí krájet
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Od prvního Predátora z roku 1987 s Arnoldem Schwarzeneggerem už vznikla celá řada dalších filmů s tímto podivným monstrem. Některé z filmů byly docela povedené, jiné spíše zklamáním. Tentokrát se však pod režijním vedením Dana Trachtenberga s pouhou hrstkou herců dílo povedlo.

Nový film z roku 2022 s názvem Predátor: Kořist se objeví v podzimní nabídce Prima COOL a je také ve stálé nabídce Disney+.

O filmu

Nebojácná a vynalézavá Naru (Amber Midthunderová) je mladá dívka z kmene Komančů. Touží dokázat ostatním, že je stejně schopnou bojovnicí jako mladí muži, kteří vyrážejí na lov do okolních lesů. Vyrůstala ve stínu legendárních lovců z Velkých planin, a tak když celý její tábor začne ohrožovat cizí a neznámé nebezpečí, rozhodne se ho zastavit za každou cenu. Ale kořist, kterou stopuje, je ve skutečnosti nemilosrdný mimozemský lovec s vysoce moderními zbraněmi. Jak si proti němu poradí pouze s lukem a tomahawkem?

Jeden z nejlepších filmů ze série Predátor a jedno z vůbec nejlepších akčních sci-fi se odehrává před 300 lety v nezkrotné americké divočině, kde každá sebemenší chyba může znamenat rozhodující rozdíl mezi životem a smrtí.

Zajímavosti

Film Predátor: Kořist natočil režisér Dan Trachtenberg (Ulice Cloverfield 10, Černé zrcadlo, Banda, Ztracený symbol).

Scénář k filmu napsal Patrick Aison, který pracoval jako producent na seriálech Jack Ryan a Městečko Pines. Je autorem scénářů k několika dílům seriálů Kingdom, Treadstone a Poslední světlo. Predátor: Kořist je jeho prvním realizovaným celovečerním projektem.

V hlavní roli hraje Amber Midthunderová, která se předtím objevila v seriálech Legion a Roswell: Nové Mexiko nebo ve filmech Mrazivá past, Poslední výstřel a Za každou cenu.

Amber Midthunderová je po otci částečně amerického domorodého původu. Její matka pochází z Thajska a je také částečně čínského původu.

Predátora si zahrál Dane DiLiegro, který dříve působil jako profesionální hráč basketbalu v Itálii a Izraeli. Je vysoký 203 cm a objevil se také ve filmu Strážci galaxie: Volume 3 nebo v seriálu American Horror Stories.

Kostým Predátora vážil 36 kilogramů a byl vyroben převážně z latexové pěny. Dane DiLiegro, který si zahrál Predátora, řekl, že kostým byl „v podstatě houba“. Jak se herec potil pod letním sluncem, kostým byl stále těžší a vlhčí.

Děj filmu Predátor: Kořist se odehrává před událostmi ze všech ostatních dílů série. Je zasazený do prostředí Velkých planin v americké divočině v roce 1719 a jeho hlavní hrdinkou je mladá domorodá Američanka z kmene Komančů.

Počáteční práce na filmu začaly už v roce 2018 během natáčení Predátora: Evoluce. Režisér Dan Trachtenberg a scenárista Patrick Aison oslovili producenta Johna Davise s nápadem, který rozvíjeli během posledních dvou let.

Režisér Dan Trachtenberg zvolil název Kořist, protože se mu líbilo, že je protikladem k zavedenému jménu Predátor.

Dan Trachtenberg prozradil, že se částečně inspiroval postavou vojenského indiánského stopaře Billyho z prvního Predátora, který se odvážně rozhodne postavit tváří v tvář neznámému nebezpečí jen s nožem v ruce.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Prima,
  • csfd.cz,
  • Autorský text