Na lovu: Nový člen party Libor Šimůnek na to nevypadá, ale dovede být i přísný

Na lovu: Nový člen party Libor Šimůnek na to nevypadá, ale dovede být i přísný
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Usměvavého sympaťáka Libora Šimůnka budeme od září vídat na obrazovkách coby součást lovecké sestavy v pořadu Na lovu. Těžko věřit, že by tento mladý učitel dovedl vůbec zvýšit hlas a zamračit se, ale jak sám uznává, na žáky je někdy opravdu přísný.

Soutěžící, který přešel na temnou stranu

O příchodu nového lovce Bandity do populární televizní soutěže Na lovu jistě už víte, minimálně pokud patříte mezi věrné fanoušky vědomostního pořadu. Libor Šimůnek se s produkcí dohodl na přezdívce proto, že původně byl sám soutěžícím. Přešel však na „temnou stranu síly“, aby teď obíral hráče o jejich výhry. Pokud se jim ale bude dařit, podotkl v rozhovoru pro eXtra.cz, ani on je neobere.

Nabídku stát se lovcem obdržel poté, co společně se svým týmem uspěl v boji proti Belladonně. Nejenže si vedl dobře, ale hlavně působil dle slov scenáristy Dominika Landsmana takovým televizním dojmem, že vlastně nebylo o čem debatovat. Najít vhodného kandidáta na pozici lovce není snadné. Možná se zdá, že stačí mít rozsáhlý přehled a bohaté znalosti z nejrůznějších oborů, ale to není zdaleka vše.

Uchazeč musí mít také charisma a schopnost plynule komunikovat před kamerami. Nesmí podlehnout stresu a složit se pod tlakem, což připomenul rovněž oblíbený moderátor Ondřej Sokol. Právě on byl Banditovi oporou v úplných začátcích, když ho ještě zmáhala tréma. Teď už si prý vede mnohem lépe a je jistější. Na nové epizody s ním se můžeme těšit od září.

S ostatními lovci si Libor Šimůnek padl do noty

Nový přírůstek Bandita snadno a rychle získal pocit, jako by pětici proslulých lovců znal mnohem déle než jen pár měsíců.

Od začátku jsem se s nimi zapojoval do kvízů, na které chodí, nebo do loveckých tréninků. Je to perfektní parta a jsem strašně rád, že jsem její součástí.

Také lovci si slibnou posilu pochvalují. Těší je, že Bandita má podobné zájmy jako oni. S oblibou řeší právě zábavné kvízy, má rád deskové hry, zajímá se o kulturu i sport a miluje cestování po historických městech. Kromě toho je to přátelský pohodář se smyslem pro humor. Co se týče samotného soutěžení a otázek, nejvíce si věří v dějepise a matematice, jelikož dané obory vystudoval a také je učí na základní škole v Mladé Boleslavi.

„Samozřejmě věřit si v dějepise, když je vedle vás Doktor Vševěd, je trošku problém,“ dodal se smíchem. „Ale určitě si potom věřím i v kultuře, hlavně ve filmech, knížkách a hrách. Miluju divadlo a hudbu, zajímám se o aktuální dění ve světě a politiku.“

Nechce se ani věřit, že by usměvavý sympaťák dokázal být na své žáky přísný, ale jak sám říká, dovede to a kolikrát na to není vůbec pyšný. Snaží se toho vyvarovat, někdy však bohužel není zbytí. Vedle už zmíněných zájmů má Libor Šimůnek další koníčky, zejména fotbal, který pravidelně hrává s kamarády.

Zdroje článku: