Na lovu: Z Bandity by mohl být tahoun pořadu, míní scenárista Dominik Landsman

Na lovu: Z Bandity by mohl být tahoun pořadu, míní scenárista Dominik Landsman
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ještě jsme ho v televizi ani neviděli, ale už na něj ze všech stran slyšíme samou chválu. Lovci, moderátor i scenárista, ti všichni pějí ódy na nováčka Banditu ve vědomostní soutěži Na lovu. K pozici mu dopomohly nejen rozsáhlé znalosti, ale také fakt, že podle Dominika Landsmana působí televizně.

Jednoho mimoně už máme – Vševěda

Sociální sítě už několikrát obletěla zpráva, že se od září 2024 budeme v pořadu Na lovu potkávat s novým lovcem, Liborem Šimůnkem, jenž se po poradě s produkcí rozhodl pro vtipnou přezdívku Bandita. Diváci už tak o tomto sympatickém nováčkovi mohou leccos vědět, např. to, že původně se v oblíbené vědomostní show objevil jako soutěžící, jehož úspěch produkci zaujal natolik, že mu nabídla možnost zúčastnit se několika kol castingů na pozici lovce. Jak ale podotýká scenárista Dominik Landsman, obsáhlé znalosti a skvělý všeobecný přehled nestačí k tomu, aby se člověk mohl stát lovcem.

V první řadě to musí být nějaký velmi dobrý výsledek vědomostního testu a tady to byl taky výkon v samotné soutěži. Navíc působil tak nějak „televizně“. Nejde nominovat na lovce někoho, kdo má sice spoustu znalostí, ale působí jako mimoň odtržený od reality. Na to máme už Vševěda.

Také moderátor Ondřej Sokol poznamenal, že lovec musí mít vedle vědomostí také charisma, šarm, dobré vystupování a pevné nervy, aby se nerozsypal před kamerami nebo nějakou problematickou situací. Najít ideálního kandidáta tak není vůbec jednoduché.

Kalkulátor se bude cítit ohrožen konkurencí

Soutěž je oblíbená nejen proto, že nabízí napínavou podívanou a ohromuje genialitou všech lovců. Také baví vtipnými dialogy mezi moderátorem a lovci, které připravuje právě Dominik Landsman. Pro tyto medailonky a komentáře je typické, že lovce zesměšňují na základě nějaké předem zvolené vlastnosti. Z Kalkulátora si např. Ondřej Sokol dělá legraci jakožto z velkého svůdníka žen, z Pana Lišáka zase jako z věčného maminčina mazánka a z Doktora Vševěda pak jako z počítače či mimozemšťana. Na základě čeho si ale bude utahovat z Bandity?

„No, to právě ještě úplně nevím,“ připustil scenárista. „Samozřejmě že jako první na přetřes přijde to, že je to lamač dívčích srdcí, takže ho Kalkulátor nesnáší, jelikož mu chodí do zelí a ohrožuje jeho pozici alfa samce. Možná pojedeme linku o svádění a úspěchu u žen. To už je ale tak trochu Kalkulátor, takže to budeme muset pojmout trochu jinak.“

Ondřej Sokol a Dominik Landsman
Ondřej Sokol a Dominik Landsman | Zdroj: TV Nova

Libor Šimůnek už má za sebou několik natočených dílů a zapadl snadno do kolektivu. Lovci ho okamžitě přijali mezi sebe a pozvali nejen na své tréninky, nýbrž i na společnou dovolenou. Bandita si padl do noty také s moderátorem. Kolegové o něm říkají, že má přátelskou povahu, smysl pro humor a parádní hlášky. Jaký je podle Dominika Landsmana?

Budu spoilerovat a řeknu, že je úžasný. V podstatě to je už hotový lovec a myslím, že z něho bude tahoun pořadu.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • presskit Nova