Na lovu: Nový lovec Bandita si věří v dějepise a matematice, pokulhává v botanice

Na lovu: Nový lovec Bandita si věří v dějepise a matematice, pokulhává v botanice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Sympatický mladý učitel Libor Šimůnek doplní řady našich geniálních lovců v televizní soutěži Na lovu. Od září budeme vídat na obrazovkách tohoto milovníka filmů, divadla, počítačových her a fotbalu, jehož největší Achillovou patou je biologie, především říše rostlin.

Hvězdné speciály a nový lovec

Televize Nova přinese na podzim spoustu novinek pro věrné diváky svých pořadů a oblíbených seriálů. Pokud např. s chutí sledujete vědomostní soutěže Na lovu a Superlov, můžete se už od září těšit na pravidelné Hvězdné speciály, ve kterých se známé české osobnosti pokoušejí vyhrát nad lovci peníze pro své charity. Budou se vysílat každou neděli v 18:05 hodin.

Premiérové díly klasického Na lovu startují už v pondělí 19. srpna 2024 a v září přinesou zábavnou podívanou se zcela novým lovcem, sympatickým Liborem Šimůnkem alias Banditou. Ten se v pořadu poprvé objevil jako soutěžící, jehož tým úspěšně porazil Belladonnu. Vedl si natolik dobře, že mu hned po natáčení byla nabídnuta účast na castingu na lovce. Po několika kolech castingů a kamerových zkouškách se mu sen splnil. Jak na tu skvělou novinku reagovalo jeho nejbližší okolí?

„Rodiče, sestra a zbytek nejbližší rodiny byli společně se mnou pochopitelně nadšení,“ prozradil během rozhovoru. „Asi si nikdy nedokázali představit, a to ani já ne, že by k podobné situaci u nás v rodině mohlo dojít, a jsem moc rád, jaké podpory se mi od nich dostává. Zároveň se z nich rázem stali velcí fanoušci soutěže a to vnímám taky jako velké plus.“

Bandita učí na základní škole

Dagmar Jandová v dřívějších rozhovorech prozradila, že mezi její silné stránky patří hlavně literatura, divadlo, česká hudba a otázky týkající se přírody. Koneckonců je meteoroložkou se zálibou v křížovkách, přesto občas tápe ve sportu a moderní popkultuře. Jiří Martínek alias obávaný Doktor Vševěd přiznal, že jakožto historik a geograf ovládá zejména dějepis a zeměpis. I on má ale určité mezery, podobně jako Kvízová dáma v populární kultuře a pak také v technice. Každý lovec má nějaké přednosti a slabiny a nováček Bandita není výjimkou.

Nejsilnější se určitě cítím v otázkách z historie nebo matematiky. O to víc mě pak ale mrzí, když tyhle otázky dám v Na lovu špatně, což už se taky několikrát stalo. Myslím také, že mám velký přehled v kultuře – ve filmech, divadlu, literatuře, hudbě, výtvarném umění a koneckonců i v mých oblíbených počítačových hrách. Ještě bych nechtěl zapomenout na aktuální svět a politiku, kterou podle mě taky zvládám, i když se vše pořád radikálně mění.

Mezi moje slabiny se určitě řadí biologie – hlavně tedy flora, jelikož květiny a plodiny mi často dávají zabrat. I v tom se ale v poslední době snažím doučovat a myslím, že už jsem si v tom kolikrát jistější než dřív.

Když se Libor Šimůnek zrovna nesnaží oloupit soutěžící o jejich výhru, stojí prý před tabulí. Učí na druhém stupni základní školy v Mladé Boleslavi, primárně matematiku a v menší míře dějepis. Mezi jeho koníčky patří fotbal, divadlo, videohry nebo deskové hry, filmy a seriály. Rád také cestuje do historických měst, jelikož ho baví poznávat nové kultury a tamní umění.

Zdroje článku:
  • Autorský text,
  • presskit Nova