Na lovu: Nový lovec bude chtít hráče oloupit o výhru. Odtud vzešla jeho přezdívka – Bandita

Na lovu: Nový lovec bude chtít hráče oloupit o výhru. Odtud vzešla jeho přezdívka – Bandita
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O lovcích z televizních soutěží Na lovu a Superlov teď už nebudeme mluvit jako o geniální pětici, nýbrž šestici. Nově se k nim přidává sympaťák Libor Šimůnek, jemuž produkce nabídla příhodnou a vtipnou přezdívku Bandita. Někdejší úspěšný soutěžící se teď bude sám snažit sebrat hráčům jejich výhru.

Nový lovec byl nejprve soutěžícím

Geniální lovci z pořadů Na lovu a Superlov dlouho čekali, než jejich řady doplní někdo další. Leckdo by očekával, že příštím nováčkem bude žena, aby se síly na obou stranách vyrovnaly, koneckonců jsme až dosud měli jen Kvízovou dámu a Belladonnu za něžné pohlaví, zatímco na straně mužů kralovali Doktor Vševěd, Kalkulátor a Pan Lišák. Diváky tak možná překvapí, že nejnovější posila tento nepoměr ještě podpoří.

Jedná se totiž opět o muže, jehož budeme ve slavném loveckém křesle vídat pod přezdívkou Bandita. Ale nebojte se, neskrývá se za ní žádný hrozivý hromotluk s mohutným knírem a přísným pohledem, jak by možná někdo předpokládal. Libor Šimůnek je sympaťák s rozcuchanými vlasy, brýlemi a milým úsměvem. Jak tedy taková zarážející přezdívka vlastně vznikla?

„Moje jméno jsme s produkcí chvíli hledali,“ přiznal v rozhovoru pro pořad TV Nova. „Banditu jsem nakonec dostal jako jeden z návrhů a musím říct, že se mi to líbí čím dál víc. Hlavní myšlenka je taková, že jsem jako jediný lovec byl nejprve soutěžící a svým přechodem k lovcům jsem se stal tím, který se nyní naopak bude snažit hráče o jejich výhru oloupit.“

Libor Šimůnek, nový lovec Bandita
Libor Šimůnek, nový lovec Bandita | Zdroj: TV Nova

Dialogy s Ondrou Sokolem si užívá

Jeho cesta mezi lovce se tedy maličko podobala té, kterou prošla Viktorie Mertová, jež se původně také chtěla přihlásit jako běžná soutěžící. Měla ale tak skvělé výsledky, že jí byla nabídnuta pozice lovkyně Belladonny. Jako soutěžící se tak do televizního studia vlastně vůbec nedostala, v čemž tkví onen rozdíl oproti nováčkovi Liboru Šimůnkovi.

Ten si společně se svým týmem vedl natolik dobře, mimochodem právě proti Belladonně, že ho hned po natáčení oslovili z produkce, jestli by nechtěl zkusit casting na lovce. Začalo tak pro něj hned několik kol castingů a na finální kamerové zkoušce se mu podařilo dokázat, že na to skutečně má. Přibližně za měsíc se pak dočkal radostného telefonátu, jímž se mu splnil sen. Dostalo se mu však přátelského přijetí také od ostatních lovců?

Upřímně jsem měl ze začátku obavy, jak mě přijmou. Ale od prvního seznámení s každým z nich se rozplynuly. Nedokážu snad ani slovy vyjádřit, jak dobře se mezi nimi cítím a jak velkou od nich cítím podporu. Zároveň jsem byl hned přizván na jejich pravidelné tréninky, kterých se vždycky velmi rád účastním.

Trošku nervózní byl i ze setkání s Ondřejem Sokolem, kterého do té doby vnímal jako celebritu z televize. Pro soutěž jsou typické právě vtipné dialogy moderátora s jednotlivými lovci.

Musím říct, že jeho mistrovské moderování mi v začátcích neskutečně pomohlo, když jsem si nebyl jistý, jak a co říkat. Po těch dílech, které už mám natočené, musím říct, že si ty dialogy užívám, a myslím, že jsem i díky nim mnohem jistější, než jsem byl na začátku.

Zdroje článku: