My chalupáři: Známé osobnosti pozvou diváky do světa, kde si užívají obyčejné starosti chalupářů

My chalupáři: Známé osobnosti pozvou diváky do světa, kde si užívají obyčejné starosti chalupářů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Všichni, kdo žijí na venkově, mají ve svém okolí nějakou celebritu, která si jezdí užívat chvíle soukromí na venkov. Většinou jsou to lidé, kteří si zajdou s místními na pivo a nepohrdnou ani vajíčky nebo králíkem. Lucie Benešová a Tomáš Matonoha mají početnou rodinu a pobyt na chalupě milují.

Možná proto se stali moderátory pořadu, který nás provede po chalupách „celebrit“, které propadly vášni zvelebování vesnických chalup. Kromě toho se vypraví na zajímavé výlety po okolí za novými, netradičními zážitky. Divákům předají spoustu inspirace, nápadů a tipů na různé kreativní vychytávky a poradí jim, jaké krásy české krajiny by rozhodně neměli minout. To vše v lifestylovém magazínu My, chalupáři, který bude od 1. září k vidění na obrazovkách televize Nova každou neděli od 9.30 hod. Pořad má šestnáct epizod.

Lucie Benešová
Lucie Benešová | Zdroj: TV Nova

Pořad má hlavně inspirovat a nabídnout užitečné rady k chalupaření a chataření. Právě to je totiž fenoménem našeho národa a nikde ve světě není běžné, aby tolik lidí vlastnilo rekreační sídlo na venkově. Spolu s vášní pro houbaření jde o specifický znak našeho národa a měli bychom si své chaloupky opečovávat a předávat dalším generacím.

Splnil se mi sen. Moje práce se prolnula do mé celoživotní vášně – chalupaření a do mého vztahu ke starým věcem,

pochvaluje si moderátorka pořadu Lucie Benešová.

Pořad navštíví například nemovitosti Petry Černocké, Zlaty Adamovské, Jarky Obermaierové, Marty Jandové, Petry Janů, Vojtěcha Nedvěda, Petra Kotvalda, profesora Pirka a Honzy Kolera.

U každého je to moc fajn. Vítají nás s otevřenou náručí a za to moc děkuji. Například to bylo nádherné u pana profesora Pirka. Má tolik životních vášní a koníčků! Takže jsme nevěděli, co dřív točit. Baví mě, když se člověk v životě baví. Pan profesor je pravý srdcař,

 odpovídá Lucie na otázku, jaká návštěva ji nejvíc uvízla v paměti.

Její manžel, herec Tomáš Matonoha, který má v pořadu pod palcem rubriku Zlaté české ručičky, ji doplňuje:

Existuje mnoho koníčků. Některé berou čas. Některé ruinují konto. Ale jsou taky koníčky, které můžou přinést velký užitek. Chce to jen najít nějakou garáž nebo kůlnu, koupit svěrák a nářadí a pak už jen tvořit a tvořit. Možností a nápadů je bezpočet. Jen člověk nesmí byt líný a vytrvat, i když se něco nepovede…

Kdo má to štěstí a patří do rodiny chalupářů, dobře zná ten pocit hrdosti, když se něco povede. Je to krásný pocit, probudit staré věci k životu a zkusit si, jak věci dělali naši předkové.

Pořad by měl odkrýt kouzlo českého venkova, s minulostí i vášní pro předávání odkazu další generaci.

Možná i vás známí chalupáři inspirují k další renovaci nebo k vyzkoušení nových postupů při péči o rodinný odkaz, splněný sen či způsob, jak si odpočinout od starostí běžných dnů.

Lucie Benešová ještě přidává další inspiraci:

V pořadu nechybí ani zajímavá chalupářská grilovačka a spousta tipů na práci s bylinkami.

Pořad My, chalupáři startuje v neděli 1. září v 9.30 na TV Nova.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text